Forum

Server 2008 R2 Clus...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 R2 Cluster Offline Sorunu

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@GuneyYETKiN)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar

Server 2008 cluster yapımızda Hypper V loglarda aşağıdaki hataları alıyorum.Sanırım vlaidate yaptığımda sorunum düzelicek fakat validate yapmam gereklimi ve ne gibi sıkıntılar çıkarabilir ve sistem çalışırken validate yapabilirmiyim bir problem olur mu? Teşekkürler.

Loglar

Cluster resource 'Cluster Name' in clustered service or application 'Cluster Group' failed.

Cluster network name resource 'Cluster Name' cannot be brought online. The computer object associated with the resource could not be updated in domain 'cluster.local' for the following reason:

Unable to obtain the Primary Cluster Name Identity token. 

 
Gönderildi : 26/03/2012 16:47

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

cluster validation best practices analyzer gibi bir işlemdir. hatalarınızı düzeltecek bir işlem değil yani. yalnızca oluşan hatanın nerede olduğunu gösterebilir. mesela dns kayıtlarına ulaşamadım der, diskler bir node üzerinde yok der. bu işlemleri yaparken eğer disk testi de yapacaksanız tüm sanal sunucularınızı kapatın, çünkü işlemler sırasında sürekli fail durumu, bir node erişimi kaybetsin diğeri açabiliyormu gibi durumları test edecektir.

cluster için oluşturduğunuz a kaydının dns üzerinde hala olduğunu kontrol edin. eğer duruyorsa, failover cluster manager üzerinde cluster owner makinayı kapatın, işlemler diğer sunucuya geçiyor mu bakın. (owner, witness cluster disk vs.) olmazsa önce bir makinayı açın, cluster hizmeti başladıktan sonra diğerini açın.

 bu arada dışarıda bir dns veya dc olduğunu varsayıyorum, yoksa biraz zorlanacaksınız.

 
Gönderildi : 26/03/2012 17:08

(@GuneyYETKiN)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Efe Hocam aynen dediğiniz gibi daha önce yaptım node1 deki bütün snaal makinaları node2 ye başarılı birşekilde aktardım.Sonra tekrar node1 e aldım bir sıkıntı çıkmadı.DC ve DNS var sanal makinalarda.Cluster ın oluşturduğu sanal makinanın ne ip sine ping atabiliyorum nede ismine.Tam oalrak sorunumun ne olduğunuda bilmiyorum sanırım validate yaparsam sorunumun ne olduğunu bana açıkça söyleyecek.

 
Gönderildi : 26/03/2012 17:27

(@GuneyYETKiN)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Şu an öncelikli yapmam gereken kontrol mesai bitince, bütün sanal makinaları (Hyperv yi) kapatıp Validate test yapmam ve raporda alacağım ayrıntılı hatayı araştırmak en sağlıklısı oalcak sanırım.:)

 
Gönderildi : 26/03/2012 19:34

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

doğrudur. sorun yaşamamak için tüm sanalları kapatın.

 
Gönderildi : 26/03/2012 20:27

Paylaş: