Forum

Sunucumu-pc'mi.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunucumu-pc'mi.

7 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
405 Görüntüleme
(@alienli)
Gönderiler: 248
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

 

Üzerinde farklı programların çalıştığı 4 adet pc var.Bunlarda win7 kurulu.

Bunları bir sunucuda toplamayı düşündük.Sunucu bilgisayarı + server işletim sistemi vs.

Sunucu almak yerine,iyi bir anakart, i7 işlemcili 16gb ramli 1 yada 2 tb hard diskli bir sistem toplasak ve bunun üzerinede diğer programları kursak,

nasıl bir çözüm olur.

 
Gönderildi : 17/01/2012 22:55

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

iyi bir çözüm olmaz.

Ama elbetteki arz-talep meselesi...

 
Gönderildi : 17/01/2012 23:50

(@serkanuz)
Gönderiler: 47
Trusted Member
 

Okadar basit karar berilemeyebir bende o şekilde düsündum ama değil server normal pc den farkli calisiyor. Stabilite, veri aktarim hizi veri guvenligi ve  sorunsuzluk olarak server diyorum kullanacaginiz programlarin ne olduguda cok önemli tabi

 
Gönderildi : 17/01/2012 23:52

(@serkanates)
Gönderiler: 1288
Üye
 

Sisteminiz 7/24 çalışacağından uzun vadede kuvvetle ihtimal donanım problemleri ile karşılaşabilirsiniz (özellikle diskler ve anakart). Üzerinde hangi servisler olacak bilemiyoruz ancak giriş seviyesi tower tip bir sunucu ile OEM PC ler arasında çok ciddi fiyat farkı kalmadı. Ayırdığınız bütçeye göre değerlendirmelisiniz. Ancak sorunuzun cevabı giriş seviyesi de olsa bir sunucu tercih edilmeli şeklinde olur.

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 18/01/2012 00:06

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

Müdahale yeteneğiniz var ise yani bu tip işlerden iyi anlıyorsanız pc ile de çözebilirsiniz. Ancak iyi bir power supply ve iyi bir anakart ile desteklediğinizde ve uyumlu parçaları bir araya getirdiğinizde sorun olmayacaktır. Fiyat noktasında ise pc tabii ki daha uygun olacaktır. Sunucu olması daha iyi ama parça fiyatları noktasında yüksek kalıyor. Artıları ve eksileri her ikisinde de mevcut ama işten anlayan birisi için pc mantıklı bir çözüm olur.

 
Gönderildi : 20/01/2012 14:12

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Ozellikle Power Supply larda sorun yasabilirsiniz ve ramlerde bunlar. PC lerde bunlar uzun sure calisacak sekilde dizayn edilmemistir. Tabii Fatih hocanin dedigi gibi arz talep meselesi. Butce meselesi.

 
Gönderildi : 21/01/2012 02:26

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Ozellikle Power Supply larda sorun yasabilirsiniz ve ramlerde bunlar. PC lerde bunlar uzun sure calisacak sekilde dizayn edilmemistir. Tabii Fatih hocanin dedigi gibi arz talep meselesi. Butce meselesi.

Evren Hocamıza ilaveten

Disk I/O sorununu da unutmayın. Belki sunucuya ilk etapta fazla para verirsiniz ama

1- Sunucunun endüstriyel ortamlara uygun şartlarda üretildiğini unutmamak lazım. 7/24 çalışır bu sistemler. Siz ne kadar kaliteli masaüstü toplarsanız toplayın. 5-6 gün 24 saat çalıştırın. 7. gün PC'ye oturduğunuzda performansına bir bakın bakalım ne olacak?

2- Az önce de yazdığım Disk I/O su. Programınızın belirli sayıda kişi tarafından ulaşılabilir olması diske yazma / okuma konularında ne tepkiler vereceğini de iyi hesaplamak lazım. Normal sistemde kuracağınız RAID sistemleri işinize yarayacaktır belki ama çok ta performans alamazsınız.

Yine sizin bütçenize göre belirleyeceğiniz bir durum bu.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 21/01/2012 15:19

Paylaş: