Forum

site dcsini tekrar ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

site dcsini tekrar kurma

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
502 Görüntüleme
(@OnurTanriverdi)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

Sitelarımızdan birinde bulunan dc çöktü. ntdsutil ile temizlik işlemini yaptım. Çöken makina yeniden kuruldu, sunucuyu eski ismiyle birkaç sefer tekrar dcpromo yapmaya çalıştım, fakat DNS bir türlü replike olmuyor. İsmini değiştirip tekrar denedim, yine olmadı. Gözden kaçan birşey var muhakkak, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

 

Teşekkürler. 

 

 
Gönderildi : 29/11/2011 17:54

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Problemli server 2003'se forwarders bölümünde diger site'lar ekli mi? 2008 ise conditional forwarder eklemelisiniz. replication monitorü takip edip orada gelen çıktıyı ve eventleri paylaşırsanız daha net anlaşılabilir problem. Ayrıca problemli server diger site'lar ile isim çözümlemesi yapabiliyor mu? forwarders boşsa yapamayacaktır muhtemelen. Hatayı dcpromo'da mi aliyorsunuz yoksa kurulum bitip de replikasyon sırasında mi? dcpromo esnasinda bir kurulum hatasi almiyorsaniz, kurulum sırasında dns'i kurmayin ve sonra manuel olarak kurup zone'ları da manuel ekleyin. Zone transferler de açık olmalı site'lardaki sunuculara karşılıklı olarak, ayrıca host ve srv kayitlari da diger site'larda bulunmalı. Eger yeni kurdugunuz sunucuda diğer site'ların host kayitlari gelmiyorsa replication izlemek icin manuel ekleyerk de deneybilirsiniz. Gerçi forwarder eklendiginde buna gerek kalmaz. Events ve hatalara bakalim.

 
Gönderildi : 30/11/2011 01:58

(@OnurTanriverdi)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selam,

dcpromo ile additional dc olarak kuruyorum.DNS üzerinde bulunan zonelardan sadece xxx.group olan geliyor. Diğerleri replike olmuyor. Dns'i sonradan kursam, zoneları nasıl ekleyebilirim? Gün içerisinde tekrar bir deneme yapıp sonuçları yazacağım.

 

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 30/11/2011 12:19

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Conditional forwarderda replike olmayan site' ı kontrol etmen lazım. Yeni zone yaratmak için Forward loookup zone'a sağ tuş, new zone. Zone transferler açık mı? replike olmayan yerde açıp , nereyle replike olacaksa orayı göstermen lazım.

 
Gönderildi : 30/11/2011 13:35

(@OnurTanriverdi)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Mevcut yapıda çalışan diğer site dc lerine bakıyorum, hiçbirinde zone transfer ayarlanmamış, fakat bir şekilde replike olmuş. İlk başta nasıl yaptılar acaba...

 
Gönderildi : 30/11/2011 14:20

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Normalde kapalı olur zaten. Kayıtlar geçsin diye açıp deneyelim dedim. Şu anki durumu nedir? Zone'ları manuel oluşturup denediniz mi ?

 
Gönderildi : 02/12/2011 16:42

Paylaş: