Forum

Tüm sunucular ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Tüm sunucular ortak bir saat senkronizasyonunu nasıl kullanır?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
(@sertacsirma)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

ESXi 4.1 üzerinde koşan 4 tane windows 2008R2 sunucum var. Bunların birisi AD makinesi. Fakat diğer 3 sunucu AD'ye üye değiller. AD'ye üye clientler otomatik olarak (ve de doğal olarak) AD saati ile senkronize oluyor, diğer sunucularda ise internet saatini etkinleştirdim ve o şekilde senkronize oluyorlar. Ama bir şekilde sunucu tekrar başladığında saatin tekrar değiştiğini görüyorum. Elimle internet senkronizasyonu yaptığımda tekrar eski haline dönüyor. Bazen sunucu restart olmadan da saatin değiştiğine rastladım. Bu önemli bir hata tabi. Maksimum 5 dk saat farkını kabul edebilen uygulamalar var ve bu zaman zaman büyük sorun oluyor.

Öğrenmek istediğim Windows'un kafası mı karışıyor saati hangi kaynaktan senkronize edeceği konusunda acaba? Ortamda bir AD/DC varsa, sunucular bu AD'ye üye olmasalar bile saatlerini oradan mı senkronize etmeye çalışırlar? Tüm sunucuların saatlerini tek bir kaynaktan senkronize etmesi için nasıl bir işlem yapmalıyım?

Saygılarımla.

Not: Biliyorum yetkili saat sunucu tanımlama konusunda bir makale vardı. Hatta okuyup uygulamaya çalışmıştım ama bu durumda işe yaramadığını görüyorum. Ya benim durumum biraz daha değişik ya da birşeyleri yanlış yapıyorum.

 
Gönderildi : 28/11/2011 23:24

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1318

buradaki anlatılanları yapabilirsiniz.

Saygılar,

 
Gönderildi : 29/11/2011 00:34

(@sertacsirma)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Selahattin Bey,

 Cevabınız için teşekkürler. Peki bu durumda sunucuların "internet time" ayarını kapatmak mı gerekir? Yoksa farketmez mi?

 
Gönderildi : 30/11/2011 09:38

Paylaş: