Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

2008 zone

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
404 Görüntüleme
(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

2008 dns de secondry zone yaptığımızda localden diğer sunucuya erişicek. yani mantık internettenden değil localdan ulaşsın - bu yazdığım doğrumu. ayrıca localden ulaşıcaksa bu merkez ve diğer subesinin network yapısı nasıl oluyor yani ozel hat kiralanıp noktadan noktaya birbirleriylemi bağlılar yoksa modemler le konfiurasyon yapılıp bağlılar yada server lardan bir ayar yapılıyor o şekildemi bağlılar.  merak ettiğim bir konu biraz örnek verip anlata bilirmisiniz. boyle yapıyı gördümünde ne şekilde yapıldığını çözmek istiyorum

teşekkürler...

 
Gönderildi : 22/11/2011 15:10

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Kenan Bey,


Daha açıklayıcı bir şekilde sorunuzu sorar mısınız lütfen. Herşey birbirine girmiş. Ne yapmak istiyorsunuz veya neyi anlamıyorsunuz ?

 
Gönderildi : 22/11/2011 17:17

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

sorun yok asılda. öğrenmek istediğim şey. bir server var diyelim dns bölümünde secondy zone oluşturulmuş. bunu gördüğümde ne aklıma gelmeli yani sistem ne amaçlı yapılandırılmış. bir yerlere bağlımı bağlıysa network yapılandırılması nasıl olmuştur. yanlışlarımı siz düzeltin lütfen

 
Gönderildi : 23/11/2011 01:57

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Gördüğünüz ekranı gönderin daha doğru cevap verelim yanlış yönlendirmelim.


Ancak kullandığınız terimlerden şöyle bir cevap ortaya çıkar.


DNS üzerinde 3 tip zone oluşturulabilir.


1. Primary DNS Zone : Bu tip zone türü okunabilir ve yazılabilir zone'dur.


2. Secondary DNS Zone : Bu tip zone türü sadece okunabilirdir ve bir başka server üzerinde bulunan primary dns zone da hata olması durumunda işlemin devam etmesini sağlamak için kullanılır. Bir anlamda hata töreransı tanımlamak için oluşturulur.


3. Stub Zone : Bu da birkaç kaydın içerisinde bulunduğu bir zone'dur. SOA ve NS kayıtları gibi.


Siz yukarıdaki 2. durumdan bahsediyorsunuz. Bu durum ortamda bir Primary DNS Zone olduğu ve bu DNS server da bir problem olması durumunda DNS hizmeti aksamaması için bir başka sunucu üzerinde Secondary DNS Zone oluşturulmuş olduğu durumdan bahsediyorsunuz. Birincide problem olursa sistem ikinci üzerinde hizmet vermeye devam eder taki siz birincil olanı ayaklandırana kadar.

 
Gönderildi : 23/11/2011 02:24

Paylaş: