Forum

Server 2008 File Se...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 File Server Yetki Problemi

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
438 Görüntüleme
(@KaanATASOY)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar, 

Sanallaştırma ve 2008 geçiş kervanına uyarak 2003 üzerinde çalışan tüm sistemimi AD dahil olmak 2008 üzerinde yeniden inşa ettim. 

AD üzerinde kullanıcıları yeniden oluşturdum ve file server üzerinde yetkilendirmeler ini yaptım fakat bir klasörde şöyle bir sorun yaşamaktayım.  

Sorunum klasör içindeki eski dosyaları görebiliyorlar, açıyorlar buraya kadar bir sorun yok fakat bu dosyalardan herhangi bir şekilde silmek yada değiştirmek istediklerinde hata alıyorlar.  Daha önceden share permissions ve security de grup olarak ekli olan kişileri tek tek eklememe rağmen sorunum hala devam etmek bu konuyla ilgili olarak önerisi olan varsa sevinirim.

 Az önce tekrar yaptığım testlerde şundan iyice emin oldum sorun tamamen klasörün sahiplik hakları ile ilgili çünkü eski dosyalarda bazı klasörlerde sorun düzelirken gene diğerlerinde sıkıntı devam etmekte acaba sahiplik haklarını farklı olarak nereden müdahale edebilirim. 

 
Gönderildi : 30/09/2011 14:49

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Dosyalara paylaşım uygularken Security tabında yaptığınız değişikliği alttaki objelerede geçecek şekilde işaretleyip uygulayın. Daha sonra tekrar deneyin.


Birde verdiğiniz paylaşım hakkı ile güvenlik haklarını paylaşırsanız bir kontrol edelim. Bazen değiştirme hakkını sadece create users verdiğinizde o dosyayı oluşturan değişiklik veya silme işlemini yapabilir diğerleri yapamaz duruma geçer. Burada hata yapmış olabilirsiniz.

 
Gönderildi : 30/09/2011 18:31

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Ownerlık durumu ve inheret durumunu kontrol edermisiniz. Makaleyi  http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2009/02/23/payla-m-ve-g-venlik-sharing-and-security.aspx  inceleyiniz.

Keyifli çalışmalar. 

 
Gönderildi : 30/09/2011 18:40

Paylaş: