Forum

Dosya Paylaşım kura...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dosya Paylaşım kuralları İle Virüs Engellenebilir mi?

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
678 Görüntüleme
(@yalcin.emik)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Farklı networklerde bulunan (ve fiziksel olarak ancak aynı binada)  2 w.s. arasında dosya paylaşımı yapmak istiyoruz. Ancak kurallar gereği ne internet bağlantısı var nede antivirus kurma hakkı. Bir sistemde prg lar sabit ve extra prg kuruluşu yasak. Diğer sistemde değişken prg lar kurulup kaldırlabiliyor.

Elimizde cisco L3 sw ve windows 2008 ent server ımız var.

Sadece dosya paylaşımı ve dosya formatı kuralları ile ( sadece doc , sadece pdf vb kuralları konarak) virus bulaşması önelenebilir mi? 

 
Gönderildi : 25/09/2011 11:34

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;

Probleme sebep olması muhtemel kötü amaçlı yazılımın kodlarına bağlı olarak bu ihtimal değişmektedir.

 
Gönderildi : 25/09/2011 13:51

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Fatih'e tamamen katılıyorum. Örnek vermek gerekirse PDF bir dosyanın içerisinde gömülü bir kod ile bu PDF açacak userda virüs bulaşma ihtimali olduğu gibi yine bir doc, xls içerisindeki macroda aynı şekilde problem oluşturabilir. Fakat burada şuda düşünülebilir paylaşım yapılan sunucu üzerindeki paylaşım klasörünü uzaktan taratma işlemi uygulanabilir. Yani user üzerindeki map edilmiş ve belirli yazma, değiştirme haklarına sahip user antivirüsü ile tarama yapılıp içeriginde virüs olan dosya ve türeyleri silinebilir. Tabi diğer userlara bulaşmama gibi bir ihtimal yok değil 🙂

 
Gönderildi : 25/09/2011 16:23

(@yalcin.emik)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Dosya formatı video formatı, pekde piyasada tanınmayan bir standart olduğu için içine bir zararlı kod enfekte olma olasığılı çok zayıf ,çünkü kod enfekte olursa dosya bozulacağından bu durum söz konusu olucağını sanmıyorum.

 

Tekrar teşekkürler.

 
Gönderildi : 26/09/2011 12:26

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Yalçın Bey,


Durum pekte düşündüğünüz gibi değil. Video formatında bu işlem daha basit çünkü kod codec çağırır gibi asıl virüsü sisteme davet ediyor. Bu nedenle daha çok tehlikedesiniz. Ayrıca artık virüsler dosyaları bozmak yerine tam tersi sistemde daha fazla enfekte olmak için çalışır durumda kullanılmasına özen gösteriliyor.


Risk sizin tabi ancak bunları göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

 
Gönderildi : 26/09/2011 20:25

Paylaş: