Forum

Hyper V , Mssql , B...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper V , Mssql , Blade Server Hakkında

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
391 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Ofis içinde Mssql + DHCP  kullancağım 2  server  yapılandırmak istiyorum. Clientların sayısı  10 - 15 arasıdır. Sql '  i  cluster  kurabiliceğim bir blade server düşünüyorum.

Bununla birlikte  HyperV olayına giriş  yapıcam.

Sizce nasıl bir ürün   ve yapılandırma içinde olmalıyım , tavsiyelerinizi alabilirmiyim ? 

 
Gönderildi : 24/09/2011 18:47

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Blade sunucu yapacağınız iş için uygun ürün değil yani aşırı pahalı kalır ihtiyacınıza göre, normal Rack sunucu alarak cluster yapabilirsiniz.
HP DL380 ya da Dell R710 model ürünler hem ileriye yönelik hem de kaliteli ürünler, bunlara göz atmanızı tavsiye ederim. Bunun yanında cluster olayına girmek istereniz size bir storage gerekecek bu da bir maaliyet demek.
En önemli kısım maaliyet, bu iş için ayırabileceğiniz max. bütçeyi çıkartabilirseniz ürün seçimi daha kolay yapılır.

 
Gönderildi : 24/09/2011 19:06

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Şuan aktif olarak kullandığım HP ML350G6 E5620 12GB Tower sunucum var . Bunun yanına bir sunucu daha alabilirim.  Sql DB ' nin  güvenliği için ,  hemde tecrübe açısında cluster yapmak istiyorum. 

 Uygun bir rack sunucuda alabilirim . Hyper V  + Cluster yaparken  sunucuların modellerinin birbirinden farklı olması olumsuz etki yaratır mı , ayrıca rica etsem düşük maliyetli bir storage için ne  tavsiye edersiniz?

Daha önce  hyper V ve cluster denemedim  bilginize .. 

 

Teşekkürler. 

 

 

 
Gönderildi : 24/09/2011 19:24

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Hüseyin beyin musadesiyle ben cevap vereyim. Öncelikle blade sistemleri aldığınızda artık onların esiri olduğunuzun kesinatı var bunu unutmayın ayrıca maliyetlidir.


HP sunucunuz olduğuna göre uyumluluk açısından size tavsiyem yeni sunucunuzda HP olmasıdır. Bununla birlikte alacağınız storage mutlaka uygunluk açısından HP olmalı ki sonra size sıkıntı çıkarmasın. Storage de bağlantı türü : FC,SAS,SCSI fiyatta inanılmaz derecede fark yaratmaktadır. Tabi buna göre artı ve eksileri yer almaktadır. Bununla birlikte toplam alan ve sahip oluşturacağınız LUN ile failover yapılarıda fiyatta etkilidir.


Özetle  böyle bir yapı sunucu hariç 8.000 USD civarı ile 16.000 USD arasındadır.


Bunun yanında siz eğer isterseniz NAS ürünlerlede ISCSI bağlantı kurup Hyper-V sanallaştırma yapıp ekonomik bir çözüm oluşturabilirsiniz. Tabi burada performans da storage göre daha düşük kalacaktır.

 
Gönderildi : 25/09/2011 03:35

Paylaş: