Forum

Wmware üzerind...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wmware üzerinde WDS ile OS dağıtım

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
447 Görüntüleme
(@niyaziaygun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar.


Makalelerde wds ile ilgili döküman yeter kadar var fakat biz oluşturmuş olduğumuz bu image ları wmware üzerinde nasıl dağıtacağız. Lab ortamında network üzerinden nasıl boot ettirip dağıtacağım? Pc lerde biostan boot seçenklerinden tama olur,fakat wmware da işletim sistemi kurmadan nasıl lan boot yapabilirim.?


teşeükkürler

 
Gönderildi : 07/08/2011 00:35

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

Merhabalar;

yanlış anlamadıysam sanal işletim istemini network ten kurmak istiyorsunuz. ESX oldugunu düşünerek cevap veriyorum. ESX üzerinde oluşturdugunuz sanal makinanın bios una girip pxe özelligi olan etherneti birinci sıraya almanız esx tarafında yeterli olacaktır.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 07/08/2011 06:26

(@niyaziaygun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

teşekkürler. Fakat workstation da nasıl olmalı? yine bir sanal makine oluşturmak gerekiyormu, yoksa işletim sistemini  daha sonra yükleyeceğim deyip mi biosundan lan boot mu seçmek gerekiyor?

 
Gönderildi : 07/08/2011 11:09

(@mehmetparlakyigit)
Gönderiler: 495
Honorable Member
 

Merhaba WDS sorunsuz bir şekilde configure ettiğini düşünelim. örneğin senin server 2008 yüklü bir makinan var (sanal olarak workstation üzerinde) bu server 2008 makinanda ise wds yüklü unutmadan söyliyeyim wds yüklü makinanda bir domain ortamı olması ve ip dağıtan DHCP sunucun olması gerekli bu wds makinan network yapılanması Vmnet-4 olduğunu kabul edecek olursak sen vmware üzerinde yeni bir sanal makina oluştur. sanal makinana hiç bir image ekleme ve sanal makinanı çalıştır. Sürekli F12 tuşuna bas (bu kombinasyonu çalıştırırken sanal mausunu sanal makinaya bir kaç kez tıklaman lazım makinanın içinde olduğundan emin olmak için) bunları yapmadan önce oluşturduğun yeni sanal makinanın bios ayarlarına gir ve networkten başlaması için configure et. ardından F12 tuşuna bas sürekli eğer makinan ip alıyorsa ve WDS sorunsuz bir şekilde yapılandırdıysan muhtemelen yeni sanal makinan wds üzerinden kurulumun başlayacaktır. iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 07/08/2011 12:46

(@niyaziaygun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

teşekkürler. şimdi anladım.

 
Gönderildi : 08/08/2011 13:32

Paylaş: