Forum

Windows Xp'deki Log...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Xp'deki Logo Database'i MS Server 2008 Geçirme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
374 Görüntüleme
(@YetkinSevim)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba değerli ÇözümPark üyeleri.Sitenizde yeni üyeyim bir sorunum hakkında yardıma ihtiyacım var ;

X firmamda kullanılan Logo programı Windows Xp üzerinde kurulu şirket büyüdüğü için server'a geçmek istediler.Xp işletim sistemi üzerindeki Logo programına ait database kuracağım MS Server'a aktarabilirmiyim ? 

X firmada muhasabe görevi yapan (Logo Server) kullanan kullanıcı server üzerinden logo'yu kullanacak.

X firmanın merkez ofisinde bulunan muhasebe görevlisi server'a bağlanıp gerekli işlemleri yapacak.(Merkez Ofis Şehir Dışında)

Şimdi bu işlemlerin yapılması için en sağlıklı yöntem nedir ? 

 
Gönderildi : 15/07/2011 03:24

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Öncelikle sql server üzerinde database yedeğinizi aldıktan sonra yeni kurulum yapacağınız server üzerine yedeğinizi aktararak database taşıma işlemini yapmış olacaksınız. Daha sonrasında logo programı içerisinde yapacağınız ayarlarla sql üzerine aktardığınız database dosyasının yolunu göstermeniz yeterli olacaktır. Burada unutmamanız gereken nokta, daha öncesinde yapılmış olan fatura ayarları gibi ayarların kaybolmaması için xp de bulunan logo klasörünü de yeni server üzerine taşımanız. 

Muhasebe görevlisi uzak ofiste olduğu için en sağlıklı ve hızlı çalışma seçeneği terminal server üzerinden bağlanarak logoyu kullanmasıdır. Uzak masaüstü bağlantısı kullanarak hem programı hızlı bir şekilde çalıştırı hem de gerektiğindeçıktı aldırabilirsiniz.

Ayrıca şu anda kullanılan sql server ve logo nun hangi verisyonları olduğunu da belirtin.

 
Gönderildi : 15/07/2011 11:46

Paylaş: