Forum

Deployment Service ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Deployment Service Hakkında

17 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
479 Görüntüleme
(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Deployment Service ile ilgili yayınlananlar gerçekten çok yararlı bilgiler. Ama şunu sormak istiyorum. Farklı makinalar için farklı donanımlar var Bunlar için bunu katagori  haline getirmenin bir yolu varmıdır. Ayrıca Her bilgisayarın driverını belirttiğim işletim sistemine nasıl import edebilirim. Deployment Work bench altında Out of Box driver bölümü var. bunun tam açıklaması nedir. bu konularda bana yardımcı olabilirsiniz sevinirim.

 

 
Gönderildi : 19/06/2011 21:46

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Belgin hanım merhaba,

Makalelerinizi yakından takip ediyorum. Belirttiğimiz bu konularda makale yayınlarsanız çok iyi olur diye düşünüyorum...  Ayrıca driverları  Task Sequences üzerinde gösterirken ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor bu konuda ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.

 İyi Çalışmalar. 

 
Gönderildi : 20/06/2011 15:32

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı. istediğim gibi deployment service başarılı bir şekilde kulllanmaya başladım. yardımlarınız için tşkler belgin hanım..

 
Gönderildi : 23/06/2011 21:22

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhaba karşılaştığım bir sorun değil aslında ama öğrenmek için;

Bilgisayarı F12 boot ettikten sonra dil ayarları yapıyoruz ve o ekrandan sonra kullanıcı adı ve şifre ekranı geliyor. Öncelikle şunu sormak istiyorum kullanıcı adı bölümünü istemiyorum dersem ne yapmam gerekiyor yada kullanıcı kodu oluracaksa administrator ile değilde yetkilendirdiğim bir kullanıcı üzerine nasıl verebilirim bu yetkiyi. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Tşkler. 

 
Gönderildi : 24/06/2011 21:55

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

tşkler belgin hanım sorularımla bunaltmış olabilirim 🙂 Ama makaleleriniz gerçekten çok yararlı. İnsanı teşvik ediyor soru sormaya. Tekrar tşkler.

 
Gönderildi : 28/06/2011 01:42

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Belgin hanım tekrar merhaba, 🙂

daha önceki makalelerinizden faydalanıp WDS yapılandırmasını tamamladım. Ancak bir şey sormak istiyorum.

Windows 7 + Office 2010 image işlemi tamamlandıktan sonra, ben ayrıca windows 7 dil paketinide (TR) deploy etmek istiyorum. Bunun için her şeyi tekrarmı yapmam gerekiyor. Yoksa application kısmında exe'yi gösterip yükeleyebilimiyim. Bu konuda bilgi verebilirmisiniz. Tşkler. 

 
Gönderildi : 06/07/2011 21:16

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

04.08.2011 tarihinden yayınlanan Windows 7 Deployment Service Webcasti için çok tşk ediyorum. Öncelikle gerek webcast olsun gerekn makaleler olsun bu service sağlam temeller ile çalıştıırlmasında çok etkisi oldu. Ancak bu konuda bazı sıkıntılarım devam etmekte. Bu konuda ayrıntılı bilgi vermeniz mümkün olursa çok sevinirim.

Öncelikle,

Xp İşletim sistemi için kurulumu;

bilgisayarın işletim sistemini kurduktan sonra office ve gerekli güncelleştirmeleri yaptıktan sonra sysprep komutu ile capture image vasıtasıyla yansıma dosyasını çok rahat oluşturabiliyor ve deployment service rahat bir şekilde kullanabiliyorum.

Ancak ;

Windows 7 + Office 2010 imagenı hazırlamama ve yayınlamama rağmen Güncelleştirmelerle ilgili sıkıntı yaşıyorum.

Şöyleki ;

Windows 7 SP1 cdsinden kurulumu yaptım ve office 2010 kurulumunu sorunsuz bir biçimde deployunu başardım. Ama sıkıntım image dosyasını bilgisayara kurduktan sonra Uptade dosyalarının fazla olması yaklaşık olarak güncelleştirmeleri yüklemesi 2 saat kadar sürmekte. Bu sebepten dolayı update dosyalarını image içine koymam gerekiyorki bu zaman problemini ortadan kaldırmam gerekiyor. Asıl sorum xp tarafında wim dosyasını rahatlıkla oluşturabiliken windows 7 tarafında böyle bir şey yapmam mümkün mü? yani local bir makinaya işletim sistemini updateleri ve office 2010 kurduktan sonra sysprep çalıştırsam wim dosyasını oluşturabilimiyim.

Şöyle bir araştırmam oldu. Deployment Bench içersindeki Packges altında dil ve updateleri yükeleyebiliyorum ama sonrasında bendeki win7 image dosyasının içine nasıl deploy edicem. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinicem. İlgiliniz için şimdiden tşk ederim...

 

Saygılarımla. 

 
Gönderildi : 04/08/2011 15:43

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Belgin hanım merhaba,

Task Sequence kısmının altında deployin cleaning image ve windows 7 + office 2010 altında iki kuralım var. Bunları hangisinin üzerinde özellikler kısmına giricem orayı tam anlamadım..

  Ayrıca belki konu dışı olacak uzun uzun düşündüğüm bir konu ama Win7 sp1 den sonraki updateleri bir dosyaya toplamam gerekiyor. Bunu en sağlam şekilde nasıl yapabilirim. Çünkü packages kısmına sadece msu dosyaları toplayabiliyorum.. 

 

 
Gönderildi : 04/08/2011 18:49

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

belgin hanım tekrar merhaba,

 Wsus için active directory ortamının olması gerekiyor diye biliyorum. Ben WDS'si sadece ve sadece image basmak için kullanıyorum. başka hiç bir amacı yok serverın. Ayrıca serverın internet bağlantısı yok. Wsus kurduktan sonra update dosyalarını indirmem mümkün değil bu yüzden local server üzeriden bu işi halletmeye çalışıyorum. 

 

şunu sormak istiyorum mümkünse ; bu arada çok soruyorum ama,

 xp nin image alınırken sysprep'ten sonra xp capture image vasıtasıyla wim dosyasını yaratabiliyorum  Aynı şekilde windows 7'yi kursam xp capture image kullanarak yansıma dosyaısını oluşurabilimiyim. Mümkünmüdür. 

 
Gönderildi : 05/08/2011 00:47

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

canlı ortamımda var test ortamımda var.. Ama win7 tarafındaki mantığı oturtamadım bir türlü.. 🙁

 
Gönderildi : 05/08/2011 14:53

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar tekrar,

Sonunda Win7 imajını alabildim sorunsuz bir şekilde. uygulamalar kurulmuş updateleri yapılmış tam halini. Bu konuda yardım isteyen arkadaşlara destek olabilirim. Ancak şimdi farklı bir sorun ortaya çıktı.

Yeni model bir pc üzerinde imaj işlemi oluşturulduktan sonra F12 tuşuyla WDS bağlanmak istediğimde Tam olarak Kurulum Bbaşlıyor ekranı geldiği an ;

"WdsClient: ağ başlayan bir hata oluştu: eşleşen bir ağ kartı sürücüsü bu görüntü bulunamadı. Yönetici Windows Dağıtım Hizmetleri sunucusuna Windows PE görüntüsünü bu makine için ağ sürücüsü eklemek Lütfen" 

uyarısı geliyor. Bu konuda biraz araştırma yaptım ancak tam olarak nasıl yapıldığını anlayaadım. Bu konuda böyle bir sorun ile karşılaşan varmı acaba..

Ayrıca sorun ile ilgili olarak ;  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314836  makalesi var ama çok açıklayıcı değil tam.. 

 

Tşkler.. 

 

 

 
Gönderildi : 14/08/2011 16:13

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar. Burdaki değerli hocalar sayesinde sistemlerim oldukça verimli ve stabil çalışmaktadır. Tabiki yaşanan süreçte istekler ve ihtyaçlar her gün değişmekte. tekrar siz değerli hocalara bir sorum olacaktı.

 

Daha önce hazırlanım bir diskin C:  /   D:   ve acrnois securtiy zon gibi bölümlerden oluşan bir yapı. Wds üzerine alıp yüklettirebilmemiz mümkünmüdür. Yani disk clone işlemi bir nevi WDS üzerinde yaptırmak istiyorum bu konudaki değerli düşüncelerini bekliyorum.

 

Herkese iyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 08/06/2012 15:55

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Evet WDS üzerine alabilirsiniz.

 

Belgin hanım tekrar merhaba,, gerçekten desteğiniz çok iyi geliyor. Ancak WDS üzerine alabilirsiniz derken çift partion ve acronis zone'dan bahsediyorum bunu nasıl alabilirm. biraz açabilirmisiniz... 

 
Gönderildi : 20/06/2012 23:09

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

oluşturduğun imajın uzantısı nedir?

 

Şimdi şöyle anlatayım daha sağlıklı olacak.

 Bir Bilgisayarım var. Windows 7 Ent x64

C: , D: ve acronis zone alanında imajım var.. Yani bunu komple bir yapı olarak düşünelim. Şimdi ben bu yapıyı tam olarak başka bir diske sysprep'li olarak atabilmem için benim bildiğim Clone'lama işlemi var. Ancak benim istediğim deployment WDS üzerinden tüm yapıyı atabilirmiyim. yani bir nevi clonlama yaptırabilirmiyim. WDS üzerinde partion seçip kurulum yapabiliyorum ama WDS üzerinden clone gibi işlem yaptırmak istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

 

Tşkler tekrar..  

 
Gönderildi : 02/07/2012 22:23

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

emeğiniz için şimdiden sağolun

 
Gönderildi : 02/07/2012 22:24

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

imaj almadım daha.. Belgin hanım bir disk düşünün WDS ile bu diski clone yaptırabilirmiyim.. benim için önemli olan bu yani tüm yapıyı clonlama gibi bir işlem kısacası

 
Gönderildi : 05/08/2012 22:26

(@EmreEREN)
Gönderiler: 57
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

belgin hanım biraz açabilirmisiniz. wds yada mdt 'te tam olarak nasıl yapabilirim.. Tşkler.

 
Gönderildi : 08/08/2012 15:42

Paylaş: