Forum

Local deki aynı ip ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Local deki aynı ip den bağlantı sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
560 Görüntüleme
(@fatihyilmaz)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar şirket içinde yeni bir sunucu kurduk,   Hosting firmasından A kaydı oluşturup ip yazmadan makinama erişim sağlayabiliyorum ama şirket içindeki DNS server dan aynı şekilde oluşturduğum  adesi yazınca bağlantı sağlayamıyorum.   Örnek   baglan.abc.com dediğimde şirket dışındaysam erişim oluyor ama bunu aynı ip ye bağlı herhangibir bilgisayardan denediğimde uzun süre bekleyip sayfa görüntülenemiyor uyarısı alıyorum.  Lokaldeki DNS server da tam olarak ne yapmalıyım ?   Yaptığım işlemler :  yeni bir a kaydı oluşturup  ( bağlan ) adres olarak localdeki sunucu adresimi yazdım . Dns serverı yeniledim. adresimi tekrar yazdım ama sonuç aynı , acaba bi noktayı atlıyormuyun , deneyimli arkadaşların cevaplarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 06/04/2011 03:04

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Fatih Bey,


Yapıyı özetleyerek sorunuzu yanıtlayacağım. Şirket dışındayken baglan.abc.com sorgu gönderirken mevcut lokal dns adresleriniz muhtemelen Turk Telekom veya bu tarz bir DNS hizmeti veren kuruluşu görüyordur. Siz sorgu gönderdiğinizde sorgunun cevabı A kaydında barınan ve firmanızın dış ipsi görünmektedir. Bu ip adreside şirketinizde ilgili sunucuya yönlendirildiğinden istek bu şekilde sonlanıyordur.


Eğer dns zone abc.com şeklinde yapılandırmışsanız.Şirket içerisindeyken bazı temel işlemlerin yapılmış olması gerekiyor. DNS sunucusunda baglan.abc.com sorgusu için bir A kaydı oluşturmalı ve ip adresi olarakta şirket içerisinde yer alan sunucunun iç network ip adresi girilmiş olmalıdır. DNS üzerindeki kaydı kontrol ediniz. Eğer zone abc.com olarak yapılandırmamışsanız DNS üzerinde bir forward lookup zones oluşturun ve kaydı burada yapın.


Aynı zamanda sorgu gönderdiğiniz DNS adresi lokalde kurmuş olduğunuz DNS sunucunuza gitmelidir. Bu nendele kullanıcı bilgisayarındaki DNS ayarlarınızı kontrol etmenizi öneriyorum.


Her iki işlemi de kontrol edip eğer sorun bu ayarlar doğru olduğu halde devam ediyorsa veya çözüldüyse geri bildirim yapınız.


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 06/04/2011 03:57

Paylaş: