Forum

Yerel Ağdaki Paylaş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yerel Ağdaki Paylaşımda Olan Yazıcımı RDP üzerinde Kullanamıyorum.

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
456 Görüntüleme
(@NecatiSelimGUNER)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Herkeze Merhabalar Ben N.Selim GÜNER


Server 2008 Standart üzerinde print service kurulu 7 ayrı noktada aynı yazıcıdan kullanılmakta.


diğer clientlerde yazıcı direk kendi lpt portlarından bağlı ve herkez gönderdiği belgeyi kendi yazıcısından sorunsuz bir şekilde çıkarıyor.


sorunum merkezde bulunan printer de kullanıcının kendisi sorunsuz çalıştırıyor ama ağ üzerinde aynı printeri kullanan bir kişi daha var.


ağ üzerinde paylaşıma verdiğim printer \\OZER\epson adında. Diğer bilgisayardan da windows ortamında sorunsuz bir şekilde yazı gönderebiliyorum.


RDP ile bağlandığım zaman aynı yazıcıya yazı gitmiyor.


Server üzerinde print service de yazıcı sürücüleri mevcut ayrıca RDP de yazıcı görünüyor OZER üzerinde epson lx300 diye.


Sorunumu düzeltmek için "net use" komutu ile lpt2 portumu \\OZER\epson a yönlendirdim ve onun üzerinden de yazıcı tanıtıp denedim.


sonuç yine olumsuz. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 29/03/2011 17:30

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Selim;


Yapınızı doğru anlamışmıyım diye tekrarlamak istiyorum:   Server 2008 Standart işletim sistemi üzerine Hem Terminal Server hemde Print Server role'leri kurulup hizmet vermekte olan sunucuza 7 clinet bağlanıp çalışmakta.


Print Server hizmeti ancak kendisine direk bağlı yazıcıları veya ip yazıcıları host edip başkalarına hizmet verdirmek için kullanılır. Networkte share (paylaştırılmış) yazıcıları yönetmeyi düşünüyorsanız bunu yapamaz. Ayrıca Terminal Server ile PrintServer servislerini aynı sunucuda bulundurmanız   yüksek disk I/O su yaptığından performans yönüyle sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. Eğer bu iki servisi aynı sunucu üzerinde çalıştıracaksanız kullanıcılarınız sunucuya direk tanımlı yazıcıları seçmeliler. share adresinden erişmemeliler.


2008 Terminal Server servisi ile gelen Easy Print özelliği ihtiyacınızı karşılayacaktır diye düşünüyorum. Aşağıdaki makale tüm yazdırma süreçlerini ve Easy Print özelliğini detaylı olarak açıklamakta. Yapısal olarak hatalar varsada bu makaleyle anlama imkanın olacaktır.


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2010/10/03/windows-yazd-rma-s-re-i-ve-rhs-easy-printer.aspx


 Eğer yapın hakkında ( hangi sunucuda hangi role yüklü, Client ların işletim sistemi ve rolu, RDP yapanlar v.b) bilgi verirsen yardımcı olmaya calışırım


Başarılar, Kolay Gelsin

 
Gönderildi : 30/03/2011 16:09

(@NecatiSelimGUNER)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

sunucuya 7 adet kullanıcı RDP ile bağlanıp bir ticari bir program üstünden çıktı alıyorlar ,

bunlardan sadece 1 tanesi sunucunun bulunduğu ağda client ama oda programa RDP ile bağlanıyor.

Easy print özelliğini yapmayı denemedim ama deneyeceğim.

işletim sistemleri 7 kullanıcınınki de windows xp pro. 1 tanesi windows 7 pro olması lazım. (sorun yaşayan)

sunucuda active directory ,file & share role , print server yüklü.

sunucu windows 2008 standart (R2 değil)

 
Gönderildi : 31/03/2011 04:08

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Eğer sunucuya Terminal Server servisi kurulu değilse Easy Print özelliğini kullanamazsınız.


Sadece 1 adet Win7 kullanıcısı sorun yaşıyorsa yapısal bir konfigürasyon veya kullanıcı hatası olabilir. kullanıcının mstsc özelliklerinden printer map i kaldırıp denermisiniz?

 
Gönderildi : 31/03/2011 12:12

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Ahmet hocam bu sorun bende lokal yazıcılarım rdp bağlantı ile server üzerine gelmesine rağmen gönderdiğim çıktıların kaybolması şeklinde yaşanıyor.

Bunu farklı yazıcılar ile test ettim fakat nafile. Terminal hizmetleri server üzerine kurulu ve easy print sorunsuz gözüküyor fakt çıktı almak farklı clientlardan hatta farklı noktadaki clientlardan da denememize rağmen mümkün olmuyor. Yardımlarınızı rica ederiz. 

 
Gönderildi : 04/03/2013 17:06

Paylaş: