Forum

Server Kilitlenme P...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server Kilitlenme Problemi

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
495 Görüntüleme
(@SelcukKurt)
Gönderiler: 60
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar. Doğru bölümde mi yazıyorum bilmiyorum ama benim şöyle bir sorunum var. Şirketteki server odasının sıcaklığı klimanın yetersizliğinden bazen artmaktadır. Geçenlerde serverlar kitlenmiş sanırım kendini korumaya almış.


Sorum şu, sıcaklık arttığında donanımlar ısındığında serverlar kendini otomatik olarak korumaya alırlar mı?


 


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/03/2011 17:07

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Sıcaklık arttığında, fanlar soğutma amacıyla yüksek hızda çalışmaya başlarlar. Server ön panelde uyarı verir ve tehlikeli boyuta ulaşırsa, zarar görmemesi açısından sistem kendini kapatır. Eğer ki buna rağmen çalıştırmaya zorlarsanız donanımsal problemlere gebesiniz demektir.

 
Gönderildi : 04/03/2011 18:02

(@husnubagdatlioglu)
Gönderiler: 316
Honorable Member
 

Kendini korumaya alıp kapamasada kullanıcılar geç oturum açıyor kullandıkları serverdakı örn:logo vb programlar geç cevap veriyorsa bu server odasının sıcaklığından kaynaklanabiliyor..

 
Gönderildi : 06/03/2011 22:45

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Bu tür sorunlarda sunucunuzun marka ve modellerinide bildirmeniz önemli. Sunucu yüksek ısıdan dolayı kendi kendini kapattıktan sonra ısının normale dönmesiyle tekrardan çalışır vaziyete geçmiyor mu peki?

 

Soruna gelir isek işlemci ısısının aşırı artması sebebiyle sunucu korma için bu tür bir önlem alabilir. Hatta günümüz bilgisayarlarıda BIOS tan yapılan ayarlar ile bunu yapabiliyor. 

 
Gönderildi : 08/03/2011 01:38

Paylaş: