Forum

GPO da bir acayipli...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

GPO da bir acayiplik var

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
364 Görüntüleme
(@alikemalturker)
Gönderiler: 1016
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Dün yazmıştım.. bir auto logon template hazırlamıştım. Daha sonra bir OU yaratarak bu OU nun altına bir adet makine koymuştum. Daha sonra bu OU ya bir GP atamıştım. Bu GP de Computer Settings->Administrator Templates altına yazdığım bu template i import etmiştim. Bu template ile A kullanıcısına bu makine auto logon hakkı vermiştim.

Bugün sabah GP sildim. Tamamen sitemden kaldırdım. GPUpdate ile policeleri güncelledim. Ama hala a kullanıcısı bu makineye auto logon oluyor. Mesela bu kullanıcı için bu makine üzerindeki tüm ikonları kaldırmıştım. GPO sildikten sonra ikonlar geri geldi. Bununla da yetinmeyip bu makineyi direkt olarak bu OU dan çıkartıp tekrar geri Computers altına move ettim. Hala a kullanıcısı bu makineye auto logon oluyor. OU da sildim..

 
Neden olabilir... GPO lar update olduğundan eminim...
 

 
Gönderildi : 05/06/2008 18:13

(@TuncaKAYGISIZ)
Gönderiler: 100
Estimable Member
 

Bundan 2-3 ay önce bende bu tarz bir sorunla karşılaşmıştım. Cdrom usb driverlarını disable edicek bir adm file'ı import edip test pclerine uyguladım. Sonuç başarılı idi ama kaldırmak istedigimde disable olan usb, cdrom ne yaptıysam geri getiremedim. Adm file'ını bile sildim sonuc degişmemişti. Tüm policyleri silip defaultta bıraktım yine bir değişiklik olmamıstı.


Her ne hikmetse sorunla ugrasmayı bıraktıktan sonra 2-3 gün sonra bilgisayarları restart ettigimde cdrom ile usb geri gelmişti.

 
Gönderildi : 05/06/2008 20:49

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Aynı sıkıntıyı bende yaşıyom şimdi, usb ve cdrom ları adm dosyasıla engelledim, ama 2 kullanıcı için açmam gerekti, default policye uygulamıştım admyi, ordan kaldırdım, şimdi ou ya  uyguladım policiyi ama hala bırakmadı usb ve cdromu, neden yapar bunu, nasıl aşarım ben bu sorunu.


mesela ben bir dmz diye ou yaratıp gerek olduğunda usb ve cdromlarının açılmasını istediğim pc ve userleri buraya aldığımda, sonuç vermesini bekliyorum. bunu hızlandırmak için gpupdate /force komutu bile yeterince hızlı değilmi


ne yapılabilir başka ki?

 
Gönderildi : 16/09/2008 11:21

Paylaş: