Forum

IIS 'e Aşırı Yü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IIS 'e Aşırı Yüklenme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
801 Görüntüleme
(@gokhanavci)
Gönderiler: 53
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba;


Hastanemizde İnternet Randevu Sistemi Kullanılmakta ; Web Serverimizde 8Gb Ram 2Tane İşlemci Var Xeon İşlemci var.


randevular 4te başlıyor fakat randevu saatinde dışardan binlerce istek geldiği için ISS'te Şişme Meydana geliyor ve randevu Servisimiz Çalışmıyor.


Buna Ne Gibi Önlen alabilirim.firewall'ımız Mcafee Bundan Kaynaklanabilirmi?

 
Gönderildi : 01/02/2011 01:23

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Sorunun kullanmış olduğunuz McAfee ile bir ilgisi varmı yokmu bunu en iyi sistem kaynaklarını takip ederek siz bulabilirsiniz. Firewall gelen her bağlantı isteğini incelediği için McAfee sisteminizin yavaş cevap vermesine neden oluyor olabilir, faka bunu yine sizin incelemeniz gerekmektedir.

 

Gelelim IIS'in isteklere cevap veremez duruma gelmesine. Binlerce eş zamanlı bağlantı isteği IIS gibi becerikli bir sunucuyu aşırı derecede yormaz ve onu cevap veremiyecek konuma getirmez. Eğerki böyle bir durumla karşı karşıya iseniz IIS için alacağınız tedbilerin içerisine kullandığınız sistemin kodlama yapısının ne kadar performans kriterleri göz önüne alınarak yapıldığından, veritabanı optimizasyonun ne derece sağlıklı olduğundan ve mevcut bağlantı hızınızın yapılan eş zamanlı bağlantılara cevap verebilecek yetrlilikte olup olmadığından emini olmanız gerkemektedir.

 

Yani sizin randevu kayıt sistemizin kullanıcılara yanıt veremiyor olmasından direk IIS sorumlu tutulamaz. Belirttiğim gibi bağlantı hızınızın yeterliliği, kullanılan sistemin kodlamasının doğru yapılmış olması ve veritabanı optimizasyonunun iyi bir şekilde konfigüre edilmiş olması da gerekiyor. Bunun dışında IIS performansına etki eden herhangi bir güvenlik programı veya  3.parti bir uyuglama var ise ayarlarınında IIS için optimize edilmiş olması gerekir.

 
Gönderildi : 01/02/2011 01:45

Paylaş: