Forum

Domain Server Yapıs...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain Server Yapısı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
490 Görüntüleme
(@FarukYILDIZ)
Gönderiler: 28
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

1. bir adet 2008 domain (Domain + DNS) serverim var. ADSL Modemimden çıkan hat Firewall cihazına giriyor oradanda Swith'ime girerek sisteme dağılıyor. (yani servere direk gelmiyor). burada doğru olan yöntem bumudur yoksa firewall'dan çıkan internet hattım serverimin ikinci netwok kartına girerek oradan mı Switch ve clientlere ulaşmalı?

2. şu andaki yapıda domain servere DHCP kurup Default Gateway'i modemin IP'sini, DNS kısmınada serverimin IP'sini atıyorum. baktığımızda herşey normal fakat örneklemek gerekirse Doruk Net tarafından sağlanan siteleri ziyaret edemiyorum. ve sanki bir internet sitesine girmeye çalıştığımda biraz geç bağlantı kuruyor.

ne önerirsiniz. 

saygılarımla...

 
Gönderildi : 06/12/2010 12:54

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

1- Firewall dan çıkıp switch ile clientlara bağlamanız olması gerekendir. client lar firewall dan internete çıkmış olacaklardır.

 

2- dhcp üzerinde yaptığınız gateway modemin ip si olmamalı. o zaman firewall dhcp kullanan clientlarda bir işe yaramayacaktır. gateway i firewall ip si olarak tanımlarsanız internet çıkışınız firewall üzerinden olacaktır. internet yavaşlığını aşmak için de telekom un dns lerini firewall üzerine tanımlarsanız sorununuz çözümlenmiş olacaktır. dhcp de dns server ınızın kurulu olduğu server ın ip si olması yeterlidir.

 
Gönderildi : 06/12/2010 13:25

Paylaş: