Forum

windows 2008 r2 ağd...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

windows 2008 r2 ağda clientlerin gözükmemesi

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,229 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar selamlar.Ağımdaki bilgisayarlar ağda bazen gözüküyor bazen gözükmüyor ve iş akışını engelliyor malesef.Bunula alakalı sistemden biraz bahsedeyim. Serverim işletim sistemim vs. yeni alındı 3 aydır kullanılıyor daha önce böyle bir sıkıntım yoktu.2008 r2 işletim sistemim ve bütün güncellemelri tam olarak çalışıyor.active director ve dhcp ve dns kurulu serverde bunun haricinde fortigate 110c ve bir adet arşiv için qnap kullanıyorum.3com baseline 2226 5 adet 24 portluk switchim var.60 adet domaine katılmış bilgisayarım ve 20 adet lacal de notebook var.masaüstü pcler windows xp sp2 ve sp3 notebooklar vista ve windows 7 çeşitli srümleri.notebooklarım dhpc den otamatik ip alıyor ve ip ler mac adresleri il eşitlenmiş durumda.masaüstü pclerime ipler elle verilmiş ve yine mac ile eşitlenmiş durumda.olay şu şekilde gelişiyor sistem normal çalışırken birden bire ağda 3-5 tane yada 10 tane bilgisayar gözükmüyor.ancak adres çubuğuna \\ip adresi yada \\pc ismi yazınca pclere erişebiliyoruz.bunun yanı sıra ağda gözükmeyen bilgisayarlar sabit değil sürekli değişgen bilgisayarlar zira serverin kendisi bile ağda gözükemeye biliyo yada ağdaki pcleri göremeyebiliyor.sorunu geçici olarak pcyi açıp kapatarak düzeltebiliyoruz.Tabiki bu sorunu hergün olmasada 2 yada 3 günde karışık saatlerde yapabiliyor.Swiclerim sağlam kablolarımda test edildi yeni sisteme geçmeden önce ip leri airties modem dağıtıyordu dhcp kullanmıyorduk bile ve böyle bir sıkıntımız yoktu.dhcp dns servislerinden düzenli olarak aldığım bazı hatal var onlarıda ekliyorum

 

DHCP OLAY KİMLİĞİ: 1056

DHCP hizmeti DC üzerinde çalıştığını ve DHCP hizmeti tarafından başlatılan Dinamik DNS kayıtları ile birlikte kullanılmak için yapılandırılan kimlik bilgilerine sahip olmadığını algıladı. Bu önerilen bir güvenlik yapılandırması değildir. Dinamik DNS kayıtları için kimlik bilgileri, "netsh dhcp server set dnscredentials" komut satırı veya DHCP Yönetim aracı kullanılarak yapılandırılabilir

 DHCP OLAY KİMLİĞİ: 10020

Bu bilgisayarda dinamik olarak atanan en az bir IPv6 adresi var. Güvenilir DHCPv6 sunucusu işlemi için yalnızca statik IPv6 adresleri kullanmalısınız.

DNS OLAY KİMLİĞİ: 4013

DNS sunucusu,  Active Directory Etki Alanı Hizmetleri'nden (AD DS) dizinin ilk eşitlenme işleminin tamamlandığını belirtmesini bekliyor. Kritik DNS verileri söz konusu etki alanı denetleyicisine henüz çoğaltılmamış olabileceğinden, DNS sunucusu hizmeti ilk eşitleme işlemi tamamlanmadan başlayamaz. AD DS olay günlüğündeki olaylar DNS Ad Çözümlemesi ile ilgili bir sorun olduğunu belirtiyorsa, bu bilgisayarın Internet Protokolü özelliklerindeki DNS sunucusu listesine bu etki alanı için başka bir DNS sunucusunun IP adresini ekleyin. Bu olay AD DS ilk eşitlemenin başarıyla tamamlandığını belirtene kadar her iki dakikada bir günlüğe kaydedilecek.

ACCTİVE DRİECTORY OLAY KİMLİĞİ: 2887

Önceki 24 saatlik dönemde, bazı istemciler aşağıda belirtilen  LDAP bağlantılarından birini gerçekleştirmeye çalıştı:
(1) İmza istemeyen (bütünlük doğrulaması) bir  SASL (Negotiate, Kerberos, NTLM veya Digest) LDAP bağlantısı veya
(2) Düz metin (SSL/TLS olmayan şifreli) bağlantıda gerçekleştirilen basit LDAP bağlantısı
 
Bu dizin sunucusu henüz bu tür bağlantıları reddetmek üzere yapılandırılmadı. Bu dizin sunucusu bu tür bağlantıları reddedecek şekilde yapılandırılarak  güvenliği önemli ölçüde artırılabilir. Sunucuya bu tür bir yapılandırma  değişikliği yapmayla ilgili daha fazla bilgi için bkz.  http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=87923.
 
Son 24 saat içinde alınan, bu tür bağlantıların sayısıyla ilgili özet bilgi aşağıda verilmiştir.
 
Bir istemci bu tür bir bağlantı yaptığında günlüğe kaydedilen olaya, bağlantıyı yapan istemci bilgileri gibi ek günlük bilgileri de ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için "LDAP Arabirim Olayları" olay günlüğü kategorisinin ayarını  2 veya daha üst bir düzeye yükseltin.
 
Gerçekleştirilen SSL/TLS olmayan basit bağlantı sayısı: 0
Gerçekleştirilen imzasız Negotiate/Kerberos/NTLM/Digest bağlantısı sayısı: 20

 

serverin bu hataları vermesi normal bir durummudur yoksa arızayı bu hatalardamı arıyacağız bilmiyoruz.Bu konuyla alakalı yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 02/09/2010 20:03

(@yalcinkaraca)
Gönderiler: 354
Reputable Member
 

Merhabalar


servislerden computer browser service bir bakarmisiniz çalişiyormu eyer disable ise onu enable yaparak server localdeki bilgisayarlarin görmesini saglaya bilirsiniz.

 
Gönderildi : 03/09/2010 01:29

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

evet servisim açık.Ama bu servisden olacağını pek zannetmiyorum zira dönem dönem kayboluyor pclerim.İlginiz için teşekkürler

 
Gönderildi : 03/09/2010 16:32

(@Murat.aslan)
Gönderiler: 18
Eminent Member
 

merhaba bu kaybolan bilgisayarların kayboldukları esnada dns de host kayıtları duruyor mu ona bakarmısınız

 
Gönderildi : 03/09/2010 19:15

(@kemalsudan)
Gönderiler: 40
Eminent Member
 

Merhabalar,

İlk olarak yapınızda wins servisi kurulumu.Kurulu ise dhcp kapsam seceneklerinde note type değeri 0X8 olarak mı girilmiş kontrol edin.

İkinci olarak yapınızda master browser rolüne sahip bilgisayar adı,Workgroup ismi,Domain ismi,domain netbios ismi Ağ üzerinde kullanılan başka aygıtlarla çakışma yapıyor olabilir.

Kontrol etmenizde fayda var. 

 

 
Gönderildi : 04/09/2010 17:23

Paylaş: