Forum

remote desktop poli...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

remote desktop policy kuralı

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
499 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba


bir makalede aşşağıdaki özellik anlatılmaktador. şimsi benim öğrenmek istediğim. remote desktop veya terminal serverla ilgili ayarlar


aşşağıdaki gibi dc demi yapılacak yoksa terminal serverdamı. 


2) arasındaki fark ney 


RD Host Server üzerine bağlantı kuracak olan kullanıcıların, RD Host server üzerinde oluşturmuş oldukları Profillerin boyutlarını sınırlamak istersek, profillere kota belirtmek istersek geliştirilmiş olan yeni bir Policy’ dir. W2k8 R2 öncesinde bu ve benzeri bir policy bulunmamaktadır.


Policy’I uygulamak için aşağıda ki yolu izlememiz gerekmektedir.


Computer Configuration\Policies\Administrative Templates\Windows Components\Remote Desktop Services\Remote Desktop Session Host\Profiles Limit the size of the entire roaming user profile cacheyolunu izleyerek policy uygulayabiliriz.

 
Gönderildi : 16/08/2010 12:11

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


Bu politika Terminal Services Teknolojisinde bulunmayan yeni bir özelliktir.


Eğer sahip olduğunuz Rd Host Servisi sunucusu, Mevcut domain ortamına üye ve RDP user' larınız bu domain üzerinden kimliklerini doğruluyorlarsa Domain sunucusu üzerinde bu politikayı belirlemeniz gerekmekteidr.


 Bu politayı uygulayabilmeniz için domain sunucunuzun Ws08 r2 olması gerekmektedir. Eğer domain sunucunuz daha önceki sunucu işletim sistemi üzerinde barınıyorsa Local Policy ile çözüm üretebilirsiniz.

 
Gönderildi : 16/08/2010 13:15

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

1) domain sunucu haricinde bir server'a kuramammı


2)Benim öğrenmek istediğim remote desktop veya terminal server sunucularda policy ayarı yaparken olması gereken remote desktop veya terminal server üzerindemi policy mi ayarlamak yoksa dc üzerindeki policydemi ayar yapmak lazım

 
Gönderildi : 16/08/2010 19:00

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


TS eğer domain üyesi durumundaysa Domin Üzerinden yapmanız uygundur.
Local olarak Politika uygulamak isterseniz sadece Computer politikalarını uygulayabilirsiniz. Eğer kullanıcılarınız Local User sa Local politikaları kullanıcı bazlı uygulayabilirsiniz ama bu sefer admin için özel yapılandırma yapmalısınızki çünkü bu politikadan administrator kullanıcısıda etkilenecektir.


yani her durumda önerimiz domain üzerinden uygulanması olup, özel durumlarda ihtiyaca bağlı olarak local politikada uygulama şansınız bulunmaktadır.


biraz karışık mı oldu (:

 
Gönderildi : 17/08/2010 02:51

(@tarikkaradeniz)
Gönderiler: 5
Active Member
 

 hocam benimde buna benzer bi sorum olucak size kısaca anlatayım sistemi

 elimde mevcut server 2008 r2 yükü bir server var tahmini 15 kullanıcım var işletim sisteminin orjinalinde 5 kullanıcı için uzak masa üstüne izin var 10 kullanıcı için paket alınacak , bir program var serverda ve domain ortamı yok local olarak çalışıyor yerel kullanıcılar da remote desktop yoluyla servere ulaşacak ve  15 kullanıcı dışardan evlerinden de bu programa erişecekler ben gerekli port yönlendirmelerini yaptım erişim sağlıklı olarak gerçekleşiyor

şimdi asıl soru şu ki ben server a remote acces server olarak kurmadım sadece port açıp yönlendirme yaptım bu kullanıcıların sadece o programa erieşmesini istiyorum hiç bi şekilde ne c ve d diskine ne de başlat menüsüne erişilmesini istemiyorum, dediğim gbi domain ortamı mevcut değil ve adminin ve 1 kullanıcnın da admin yetkisinin kalmasını istiyorum ne yapsam bnm için daha uygun olur teşekkürler. 

 
Gönderildi : 24/01/2012 01:53

(@erenkarakas)
Gönderiler: 61
Trusted Member
 

Açtığın Kullanıcılar users grubunun üyesi olacaktır ve bu kullanıcılara remote desktop yetkisi vermen yeterli users grubunun üyesi olan arkadaşlar sistemem zarar veremez ama siz erişebileceği klasörlere güvenlik sekmesinden yetkilendirebilirsiniz birde bağlanacak arkadaşlara remoteapp yaparsanız sadece programlarını kullanabilirler.

 
Gönderildi : 24/01/2012 03:14

(@tarikkaradeniz)
Gönderiler: 5
Active Member
 

merhaba hocam

 cevap için çok teşekkürler  yanlız bi sorum daha olucak,server üzerinde 5 kullanıcılı lisanslı olarak geldi ve 10 kullanıcı daha ilave edilecek benim rollerden remote desktop server ı kurmam şart değilmi hem kullanıcı lisansı için hemde remoteapp için yanlız remote app web accces olarak yaptığımda dışardan bağlanan kullancılar nasıl bağlanmalı bunun web hizmeti tarzı bir şeye gereksinim varmı..?

 
Gönderildi : 24/01/2012 18:29

Paylaş: