Forum

Active Directory mi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory mimarisi hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
335 Görüntüleme
(@turgut)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Active Directory mimarisinde


Transaction Log dosyaları kullanılıyor. Veriler database e yazılmadan önce transaction log dosyasına yazılıyor, bu çalışma mantığında aklıma gelen 2 soru var, işleyişi merak ettiğim için.


1.A.D. verisi mesela bir kullanıcı olusturma, bir OU ekleme işlemi database'e yazılmadan önce transaction log'a yazılıyor, A.D. databaseine henuz aktarılmamıs ise bu işlem, eklenen user gorunur mu gorunmez mi? Bu işin içinden cıkamadaım? Kullanıcının A.D. users and computers da gorunmesini beklemem ve bunun için de verinin logdan A.D. databaseine yazılmasımı gerekir?


Yoksa loglar ve A.D. database i bir bütün halinde düzgün çalışıp databese e henuz işlenmemiş user üzerinde işlem yapabilmemi sağlanıyor mu? 


2.Loglardan database'e veri yazılması na zaman ve hangi sıklıkla olur acaba, bunun işleyişi nasıl? Eğer database'e yazılmamsı bir veri varsa ve bu verinin loglardan dataabse e yazılması süre alıyorsa biraz mimari eksik geldi haddim değil ama:-)?


 

 
Gönderildi : 15/08/2010 03:31

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

AD veri tabanı üzerindeki işlemler ( transactions ), veri tabanının beklenmedik bir şekilde ( tutarsızca) kapanmasına karşın veri kaybı oluşmaması için loglarda tutulur. Yani log kullanmanın bir yararıda budur.

Veri tabanına herhangi bir yazma işlemi gerçekleştirileceği zaman bu ilk olarak log dosyasına , ardından hemen RAM' e yazılır . DB ye ise makine kapatılırken veya DC de herhangi bir yük yokkan ( boşta iken ) yazılır

 

bu iki sorunada cevap olmuştur herhalde.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 15/08/2010 03:53

Paylaş: