Forum

2 Getway ile ç...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2 Getway ile çıkış URGENT !!!

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
383 Görüntüleme
(@cengzpnar)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba.

 

büyük bir problemim var eğer bana yardımcı olursanız sevinirim.

Büyük bir tekne üzerinde bir server cihazı var ve buna bağlı olarak 6 adet teknenin farklı bölgelerine yerleştirilmiş accses point ler var. bunlar sayesinde server cihazı internete çıktığı anda bu accses pointler üzerinden  tekneye özel olan wireless ağına giren herkez internete çıkmış oluyor.

Server diye adlandıran makina üzerinde xp pro var. 3.party bir program sayesinde DHCP Görevini üstlenen bir program bu.Bu program ağa bağlanan her bilgisayarın default getway ine server e ait ip adresini atıyor ve server internete çıktığı anda bu ağdaki tüm client ler internette oluyor. Örneğin bu server üzerinden çevirmeli internet bağlantılar var server üzerinden bu çevirmeli bağlantılar açılınca herkez  internete çıkmış oluyor.Fakat bu bağlantıların hızları çok düşük.

 Benim yapmak istediğim bir modem olarak düşünün bu bir uydu telefonu  ( Inmarsat Fleet Broadband ) Adı verilen . Bu Cihazı bu server nasıl dahil ederek diğer makinalarıda internete çıkarabilirim. Aynı netwok te . Bu cihaza ait olan ip adresini server cihazına nasıl bağlantı yapıp nasıl bir yol izlemeliyimki diğer makinalarda server üzerinden internet seçimi olarak bu modem şeçildiğinde  ağdaki makinaların default getway ine bu cihazın ip adresini yazıp onları nete çıkarayım. Yani 2 tane çıkış için getway olmalı . Bu Inmarsat Fleet Broadband Cihazının Bir ADSL Modem gibi düşünebiliriz.

 

Yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 06/08/2010 23:31

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
 

Önce forum kurallarını
okuyun lütfen!

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 08/08/2010 02:30

Paylaş: