Forum

OU ile group arasın...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

OU ile group arasındaki fark

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
2,865 Görüntüleme
(@rotorcli)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

AD'de kullanıcıları bir ou'ya koymak ile group içine almak arasında ne fark var?

 Teşekkürler...

 
Gönderildi : 29/07/2010 15:43

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Gruptan kasttettiğiniz security gruplarmı? OU ya koyduğunuz kullanıcılara gpo ile ayarlar yapabilirsiniz. Security grupları ise yetkilendirme yapmak istediğiniz yerlerde kullanabilirsiniz. Kullanım amaçları birbirinden tamamen farklı. Siz ne yapmak istiyorsunuz?

 
Gönderildi : 29/07/2010 15:58

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

OU (organizational unit) ları iş yerinde ki birimler gibi düşünebilirsiniz. Örneğin Satınalma, Muhasebe, Üretim, İdari İşler, Yönetim gibi. Böylece ilgili birimlerde çalışan kullanıcı hesaplarını bu ou ların altında toplayarak active directory ortamında iş yerinizde ki mantıksal yapıyı oluşturmuş olursunuz. Bu ou ların içinde ilgili birimlerede çalışan kullanıcıları atarsınız ve gruplar oluşturarak ilgili kullanıcıları bu gruplara ekleyebilirsiniz. Böylece yapınız çok daha düzenli olur ve sizin dışınızda birisi geldiğinde de yapıyı daha kolayca çözebilir.

Grupları ise dosya paylaşımlarında kullanıcılara tek tek yetki vermek yerine sadece ilgili gruba yetki vererek tek seferde işleminizi halletmek için kullanırız ya da e-mail grubu oluşturup sadece üye olan kullanıcılara e-maillerin gelmesini sağlayabiliriz. Böylece yönetim de kolaylaşır

Ancak ou lara yetki veremezsiniz. OU lar ise ilgili birimlere Group Policy uygulamak istediğinizde büyük kolaylık sağlarlar ve ou lara göre dilediğimiz policy leri uygulayabiliriz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 29/07/2010 15:59

(@Fatih_Komitgan)
Gönderiler: 255
Reputable Member
 

Merhaba,


Hakan Hocam ilaveten Erdem Hocamın hazırlamış olduğu video var. Konuya hakim olmak için izlemnizi öneririm.


http://www.cozumpark.com/blogs/videolar/archive/2010/01/31/video-active-directory-2003.aspx


 İyi çalışmalar...


 

 
Gönderildi : 29/07/2010 16:04

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,

Ou'lar sizin ad üzerinde grouplamalarınıza yarıyor ve en düşük gpo uygulayabileceğiniz yerdir. Güvenlik için kullanılmazlar.

Grouplar ise güvenlik ve mail grupları için kullanılır. Örneğin insan kaynakları çalışanlarını ik grubundan topladınız. İnsna kaynakları ortak alanın güvenlik kısmına ekleyebilirsiniz. Toplu mail atmak yerine grouba atarsınız.

Makaleler kısmında detaylara bakabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 29/07/2010 16:26

Paylaş: