Forum

server 2008r2 ve gr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server 2008r2 ve group policy

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
334 Görüntüleme
(@Cenk-Celik)
Gönderiler: 100
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Server 2008 r2 kurulu serverımda kullanıcıları domaine aldığımda kullanıcı işletim sistemleri windows klasik şeklinde gözükmesini ve performans ayarlarının en iyi performans için ayarlanmasını ve klasör seçeneklerinde genel sekmesindeki klasörlerdeki ortak görevleri göster tikinin otomatik seçili olarak gelmesini istiyorum ve domaine her aldığım pc de bu işlemlerin otomatik olmasını istiyorum..Bu işlemi group policyden nasıl yapabilirim ? Teşekkürler..Herkese iyi çalışmalar......

 
Gönderildi : 02/07/2010 20:35

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

* Klasik menü : User Conf - Adminstrative Templates - Start Menu and Taskbar -> Force Classic Start Menu ( Enabled )


* En iyi performans ayarı : HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\VisualEffects\VisualFXSetting yolunu regeditte takip edin ve New dword ekleyip value olarak 2 verin. Daha sonra bunu export edip .adm dosyası olarak kaydedip, GPO ' dan registry bölümünden clientlara dağıtın.


* Bunu belki yine bir .reg ile yapabilirsiniz fakat bilmiyorum. Computer Conf altından Control panel settings - Folder Options yolunu takip edip buraya bakabilirsiniz. Bununla ilgili bir ayar varsa enable edin.


NOT : Bu group policy ayarları Default domain policyde yapılmalı.


 

 
Gönderildi : 02/07/2010 21:14

Paylaş: