Forum

Name Server Ç&...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Name Server Çözümlenmesi Hk.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
366 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

___

 
Gönderildi : 18/05/2010 14:49

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhabalar,

 

Sunucunuza iki IP verirseniz iki ağ geçidine ihtiyacınız olur ve siz sadece birisinde kullanıyorsunuz bu durumda sadece birisi gelecek olan isteklere cevap verecektir. İkisindede cevap için metrik kullanmalısınız ki ben stabil çalıştığını görmedim :).

Sizin yerinizde olsam Sunucuma tek ethernet takar ve Fortigate cihazından bu iki IP adresini sunucuma SAT lardım ( Firtide NAT diye geçmesi lazım ) bu şekilde sorun yaşamazdım, aryıca bir Windows işletim sistemini direk internete açmak ne kadar güvenli buda tartışılır.

 

Ayrıca DNS sunucunuzun yapılandırılması yanlış, fakat ilk önce yapmanız gereken ağınızı düzeltmek. Bu işlemleri Fortide yapamıyorsanız Clavister cihazının küçük modellerinden bir adet alıp ücretsiz profesyonel destekten yararlanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 18/05/2010 15:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhaba ertan bey sunucumda iki ipde de ikiside isteklere cevap veriyor iki ipdende dışardan bağlanabiliyorum hem rdp bağlanabiliyom hem ftp hem 80 port hepsi çalışıyor fakat bir geliyor bir gelmiyor benim anlamadığım ns1 tanımlıyken ns2 den alıyor belli bir süre sonra tam tersi oluyor. dns de ne tür hata yapmış olabilirim anlamadım yıllardır bu şekilde çok çalıştım ben mertoya geçince bu sıkıntıları yaşamaya başladım ben ayrıca sunucum internete full açık değilki açtğım 4 tane port var


 


Dns hakkında daha açıklayıcı bir öneri verebilirmisiniz.

 
Gönderildi : 18/05/2010 16:50

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhaba,

 

Öncelikle yönlendirdim dediğiniz, DNS ler değil ( tabi aynı makinalar ama ) yinede kendisi cevap veriyor NS sunucu olarak web. makinası görünüyor. Cihaz evet iki ethernetten de cevap veriyor acaba bunun sebebi iki ip ninde aynı blokta olup gateway cihazlarının aynı blokta olması olabilirmi bu şekildede aslında herzaman cevabı birinci ethernet veriyor olabilir mi ?.

 
Gönderildi : 18/05/2010 17:38

Paylaş: