Forum

Server 2008 R2 - Te...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 R2 - Temel Filtre Altyapısı Hizmeti

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,427 Görüntüleme
(@FatihGOKTAS)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Bir süredir Remote Access Server üzerindeki "Temel Filtre Altyapısı" hizmeti ile başım dertte. Sunucu üzerinde PPTP aktarmalı (MS-Chap-V2 tokalaşmalı) VPN sonlandırması var. Gerekli NAP kuralları düzenli bir şekilde çalışıyor. Lokalde sunucuma VPN ile bağlanabiliyorum (Temel Filtre Altyapısı Hizmeti devre dışı bırakıldığında). Fakat bir yeri atlıyorum sanırım ki, ne zaman Temel Filtre Altyapısı hizmeti devreye alınırsa sunucuya giden tüm portlar kapanıyor. İstemci, ICMP isteği bile yapamıyor. LDAP, Kerberos v.b. portlar devre dışı kalıyor. Yalnız sunucu, istemciye Ping atabildiği gibi, 139. porttan bile erişim sağlıyor.


Temel Filtre Altyapısı kapalı iken herşey normal. Fakat bu hizmet bağımlı çalıştığından, kapalı olması Güvenlik Duvarını çalıştırmıyor. Buna bağlı hizmetler de devre dışı kalıyor. Örneğin, Yönlendirme ve Uzaktan Erişim Hizmeti, Güvenlik Duvarı pasifize olduğu için kendini STOP ediyor.


Bu problemi çözemedim. İlk defa başıma geliyor. Yardım edebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.


 


  


 

 
Gönderildi : 18/05/2010 03:55

(@FatihGOKTAS)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Çözümsüz sorunum kaldı. 🙂 Neyse problemi çözdüm. RRAS ile ilgili bir IP Grant ilkesi yüzünden bu servis başıma dert olmuş. Bu hizmet ile ilgili problem yaşayanların RRAS ayarlarına bakmalarını tavsiye eder, iyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 21/05/2010 05:28

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Geri bildirim için teşekkür ederiz.

 
Gönderildi : 22/05/2010 02:30

Paylaş: