Forum

2003 Server Paylaşı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 Server Paylaşım izinleri çalışmıyor

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
410 Görüntüleme
(@MuharremGOKTAS)
Gönderiler: 269
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ilginç bir sorunla karşı karşıyayız. Öncelikle yapıyı anlatıyorum.

Server 2003 R2 , Oracle 10 , Smartplant Yazılımı (SmartPlant® 3D, the most advanced plant design software)a

Domain ortamı mevcut. Firma yapısal birimi altında finans,mühendislik  v.b. gruplar var.Kullanıcılar ilgili gruplara üyeler. Smartplant yazılımı yetkili firma çalışanı tarafından kullanıcılara yüklenmiş.Hepsi local admin olarak çalışmakta.Bu aşamalarda herhangi bir sorun yok herşey çalışıyor. 

Derken bazı klasörler oluşturmamız ve bu klasörlere kullanıcı bazlı yetkiler vermemiz icap etti. Bunu yapmaya çalışırken ilginç bir hatayla karşılaştık.

Örneğin D sürücüsünde  bir klasör var ve bu klasör altında ilgili birimlerin adıyla klasörler.Her birim kendi klasörlerine erişecek.Herzaman yaptığımız gibi paylaşım ve güvenlik bölümünden ilgili kişilere izin verdiğimde klasörlere erişemedikleri izinlerinin olmadığı uyarısını aldık.Fakat kullanıcı listede ve full erişim izni var.Derken şunu farkettikki klasörde güvenlik sekmesinde Administrators grubuna izin verdiğimizde kullanıcının klasöre erişimi sağlandı.Fakat ilginçlik burada listede olmayan ama smartplant yazılımı yüklü bütün kullanıcılar klasöre full erişiyor. ! Hemen akla bu kullanıcıların administartors grubuna üye olup olmadığı veya benzeri bir admin grubuna üye olup olmadığını kontrol etmek geldi.Tüm kontroller sonrası böyle bir üyelik olmadığını anladık.Yeni bir kullanıcı oluşturup biraz önceki güvenlik izinlerini uyguladığızda kısıtlamaların sorunsuz çalıştığını anladık.Sorun tamamen Smartplant yazılımı yüklü profillerde yaşanıyor.Anlam veremedim bu duruma.Programın yetkilisi yurt dışından pazartesi geliyor onunla görüşeceğiz ama sizlere danışayım dedim bu nasıl olabilir? Daha önce böyle bir sorun yaşayanınız varmı veya ben çok büyük bir hatamı yapıyorum diyeceğim ama yeni oluşturduğum kullanıcıları mevcut sorun yaşadığım userları sağ tıklayıp kopyala diyerek denediğimdede kısıtlamalarda sorun yaşamadım.Tamamen önceden oluşturulmuş ve smartplant yazılımı yüklü kullanıcılar bu sorunu yaşıyor.Herhangi bir fikri olan varmı ? 

 
Gönderildi : 13/03/2010 04:02

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,


Bunu o programın üreticisi ile konuşmanızda yarar var.Bende antivirus olarak nod32 3 versiyonu kullanıyordum.Sonra Kaldırıp 4 versiyonunu kurdum.+ versiyonundan sonra kullanıcılarım active directory üzerinde daha önce eriştiği yazılımlara erişemedi her yerde şifre istedi login olmasına rağmen bende uğraştıktan sonra sorunun virus yazılımından olduğunu anladım.Şimdi varolanı kaldır değilde formatladığım makineye nod32 4 ü kuruyorum sorun çıkmıyor.


Saygılarımla.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 13/03/2010 18:46

Paylaş: