Forum

2003 kullancılarını...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 kullancılarını/makinalarını yeni 2008'e transfer etmek

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
321 Görüntüleme
(@EminAkbulut)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Artık arama motorlarının içinde yaşayan bir canlı türü gibi hissetmeye başladığımdan dolayı bu sorumu yöneltiyorum : )

 

Yeni bir 2008 SBS kurulumu yapıldı, ayarlarda problem çıkmaması için domain adı ve IP numarası aynen korundu. Daha sonra veri transferi için IP numarası değiştirilip iki server'ın birbirini görmesi -pingleyebilmesi diyelim- sağlandı. İhtiyaç duyulduğunda server'ların fişi switch'ten çekilerek lan üstünde tek domain server kalması temin ediliyor. Durum böyle.

Eski domain'e ait pc doğal olarak  yeni domain'e direk -aynı isimle de olsa- login olmuyor. Önce makinayı domain'den çıkardım -şifre sorunca dumur oldum ama neyse ki kayıtlı bir şifre varmış üstünde- kapatıp açtım, aynı isimli domain'e soktum, kapatıp açtım. Kendi kullanıcı/parolamı girdim, tataaa, karşımda XP'nin çayırlı çimenli ekranı var. 

Neyseki aynı işlemleri eski domain'e dönmek için yaptım ve eski masaüstüm, vs. yerli yerinde duruyor.  Şimdi soruma geliyorum. Bu kullanıcıyı en az zahmetle yeni domain altına nasıl alabilirim? Dosyaları belgeleri taşımak kolay da, kullanıcının o güne dek yaptığı kişisel ayarlarlar, IE'de doldurduğu kutular, beni hatırlalar vs. mesela nasıl korunabilir. Kişi sabah geldiğinde ruhu duymayabilir mi mesela domain değişikliğini?

 

Şimdiden teşekkür ederim.

 

 

 
Gönderildi : 17/02/2010 14:07

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Portalımızda yer alan migration ile ilgili postları ve makaleleri incelediniz mi?

 

 
Gönderildi : 17/02/2010 14:11

(@EminAkbulut)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Peki ala sorumun kapsamını daraltıp şuna çeviriyorum: 

 

Aynı makina/kullanıcıyı+ayarlarını+tercihlerini+masaüstü duvarkağıdını nasıl başka bir domain'e sokarız?  (Server tarafıyla ilgilenmiyorum)  Doysa ve Ayar Aktarma Sihirbazı işimi görür mü ?  : )

 
Gönderildi : 17/02/2010 14:52

Paylaş: