Forum

Server 2003 te sec...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2003 te securıty ve sharing problemi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
418 Görüntüleme
(@ahmetadbay)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, ortamda     ıkı adet  var   bırısı  read  only  calısıyor   diğeri  file  server  olrak  hızmet verıyor. Localde     tutulan  tum  dosyaları  ilgili birim için  açtıgım  klasore  tasıdım,     daha   once  bırım  ıcın   securty  gurup  olusturmustum     klasorlerde  ızınleri ekledım  fakat  içindekı    dosyalarda  (doc,xls,jpeg vb.)  ""erisim engelllendi hatası  ""  almaktayım   sadece  administrators grubu  yetkısı  gozukmekte


 ilgili resım asagıdakı  lınktedır


 
Gönderildi : 11/02/2010 17:16

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Öncelikle kullanıcılara Full Control verilmesi önerilmez. Kötü niyetli bir kullanıcı dosya ya da klasörün sahipliğini kendi üzerine alarak tüm erişimleri engelleyebilir vs.

Sorun paylaştırdığınız klasör üzerinde vermiş olduğunuz yetkilerin alt dosya ya da klasörlere yansımamış olması. Bu sorunu ilgili klasörün Security tabında Advanced bölümüne geldikten sonra "Allow inheritable permissions from the parent to propagate to this object and all child objects. Include these with entries explicitly defined here."  seçeneğini işaretledikten sonra OK lere tıklayarak ilgili pencereleri kapatalım. Böylece hakların paylaştırılan klasör içerisinde ki dosya ve klasörlere yazılmasını sağlayalım.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 11/02/2010 17:43

Paylaş: