Forum

İP bloğu atama ve ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

İP bloğu atama ve Uzak Kullanıcı İşlemleri

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
593 Görüntüleme
(@ahmetadbay)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar ;


Şirketimizde  ıkı adet  DC  bulunmakta  dc lerden  biri  file server olarak kullnılmakta,  şirket  içerisinde  başka bir  site  daha bulunmakta    bu  site'ı    server'a  dahıl etmek  istıyorum ancak wolsvagen'in  yedek  parça hizmetini  kullandığı için   domaine dahil edemiyorum. Sistem yetkilisi ile görüştüğümde  benden  İp bloğu atamamı istedi ancak  bunun  naıl yapılacağı hakkında fikrim yok DHCP  servisi aktif değil. Diğer bir sorunum  ise   farklı  şubeleri nasıl  domaine  dahıl edebilirim ve bu kullanıcılar  makınalarında  sadece  maillerine ve muhasebe  programını kullanabilecek hale nasıl getırılebılır.


Şİmdiden tesekkur ettım  hepınıze

 
Gönderildi : 30/01/2010 13:20

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32985
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

tek domain ama iki dc yani biri adc herhalde ? diğer bir site derken fiziki olarak ayrı bir yer ise ne tür bir bağlantı ile bağlı bu iki lokasyon ?  bir server veya pc domainden bağımsız çalışabilir sadece tcp/ip ayarlarını sizin ile aynı network id de olması gerekiyor ki iletişim kurabilsin.

ayrıca en kısa sürede dhcp yi aktif edin konudan bağımsız sizin için gerekli bir yapı . farklı şubeleri domain e dahil etmekten kastınız oralara birer adc mi koymak yoksa oradaki makineleri merkez domain e join mi etmek ki her ikiside şubedeki pc sayısına göre alınacak bir karar olup arada fiziksel bir bağlantı var ise local deki bir makineyi domain e almaktan farksız.

son soruyu anlayamadım sadece derken başka hiçbirşey çalışmasın diyorsanız bunu için önce oturup güzelde gpo nedir ne işe yarar makalelerini okumalı ve sonra sizin için uygun policy leri uygulamasınız.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 30/01/2010 17:34

Paylaş: