Forum

client makinelerin ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

client makinelerin active directory server den yönetimi ayarlanması

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,111 Görüntüleme
(@kazimates)
Gönderiler: 667
Noble Member
Konu başlatıcı
 

herkese selamlar, 2008 enterprise server var ve actice directory ve domain controller olarak yapılandırılmış durumda. üzerine 50 kadar pc var ve windows xp ile vista yüklüler. şimdi tek bir noktadan öncelikle tüm clientların internet explorerlerine proxy tanımlarını atamak aynı zamadada clientların tamamında ki internet explorerlerinde ki internt options/ security kısmında ki bazı tanımları set etmem ve hepsini aynı yapmm gerekiyor bu konuda bir yöntem varmıdı varsa detayını nerede nasıl bulabilirim? şimdiden herkese teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 08/01/2010 01:42

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Bu ayarları Group Policy ile yapabilirsiniz. Öncelikle oluşturacağınız Group Policy nin uygulanmasını istediğiniz kullanıcıları eğer bir OU altında değiller ise bir OU nun altında toplayalım veya en tepeden bu policy yi oluşturalım. Daha sonra Group Policy Management konsolunu açalım ve ilgili OU ya gelip sağ tıklayarak "Create a Gpo in this domain and link it here" seçeneğine tıklayarak yeni bir policy oluşturalım.

Policy miz de internet explorer ile ilgili ayarlar User Configuration--> Policies--> Windows Settings--> Internet Explorer Maintenance altından yapabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 08/01/2010 01:51

Paylaş: