Forum

Domain dışından pay...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain dışından paylaşıma erişmek

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,700 Görüntüleme
(@ziddiri)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şuanda bir depolama sistemi kurma üzerine uğraşıyorum. Cluster ile A/P şeklinde bir file server sistemi kuracağım. Fakat activedirectory, cluster ve fileserver üzerinde çok fazla tecrübem yok. Cluster illaki ActiveDirectory istediğinden dosya paylaşımları da AD içinde olacaktır haliyle. Fakat ağdaki makineleri bazı sebeplerden dolayı AD'ye bağlayamam. Bu yüzden workgroup makineleri AD'ye katmamı tavsiye etmeyin lütfen. Yani bütün makineler domain içinde olmayacak ve kendilerine ait workgroup sistemi içinde olacaklar. Workgoup olarak çalışan ve AD'ye dahil olmayan bu kullanıcıların Cluster server'daki dosya paylaşımlarına kendilerine ait kullanıcıadı ve şifre ile erişmelerine izin vermek istiyorum. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Kısacası AD'ye dahil olmadan dosya paylaşımlarına erişelebilir mi? Yok mümkün değilse, bu yapıyı muhafaza ederek başka bir yol önerebilir misiniz?(Active directory dışında...)

 İyi günler.

 
Gönderildi : 05/01/2010 00:48

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Merhaba,


Domaine member bir paylaşım oluşturduğunuzda buraya erişmeye çalışıp domain üyesi olmayan ilgisayarlar için bir username password ekranı ile karşılaşırsınız.


İşletim sisteminiz (domaine üye olmayan) xp pro,wista ve win7 ise bu girdiğiniz kullanıcı adı şifreyi alttaki checkboxu işaretleyip benim anımsa seçeneğini seçerseniz  tekrar tekrar girmekten kurtulursunuz.


Ben iş yerinde domain üyesi olmayan bilgisayarlarımda paylaşımlara bu şekilde erişiyorum bir problem yok.


Saygılarımla.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 05/01/2010 00:52

Paylaş: