Forum

Folder Redirection ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Folder Redirection hatası

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
680 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


Öncelikle herkese iy seneler  diler ve bir konu hakkında yardımlarınızı beklerim. Folder rediredction ile ilgili bir problem yaşamaktayım umarım umarım yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır. Dc üzerinde bir policy ile folder redirection yapmıştım ve daha sonra yazmış olduğum policyi kaldırmak zorunda kaldım ve şu anda client tarafında problem yaşıyorum. Policiyi kullanıcıların masaüstleri için oluşturmuştum ve policiy kalttıktan sonra "kullanılamayan bir konuma karşılık geliyor diye bir hata almaya başladım". Folder redirection için policy kaldırdıktan sonra problem yaşamamak için örneğin policy kalktığında kullanıcı kendi local bilgisayarıandan çalışmaya devam etsin gibi bir ayar mevcut değilmi. Hata ile ilgili resmi rapide attım. Yardımlarınız için çok teşekkür eder iyi seneler dilerim. 


.html

 
Gönderildi : 01/01/2010 03:57

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Merhaba

server tarafında policy kaldırdıktan sonra client tarafında gpupdate /force komutunu çalıştırarak geçerli policy ayarlarının enilenmesini sağlayabilirsin.Hala kullanıcı tarafında sıkıntı varsa gpresult komutu ile kullanıcının hangi policy'den etkilendigini görebilirsin.Kullanıcıda bilgisayarıma girdikten sonra tools - folder options - offline files - enable offline files seçenegini pasif yaparak restart tan sonra düzelmesi gerekir.Ayrıca folder redirection yaptıgın kullanıcıların masaustu nerede toplanıyorsa o klasor icerisinden kullanıcının dosyalarını yeni masaüstüne taşıman gerekir. 

 
Gönderildi : 01/01/2010 16:43

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim dostum tüm bunları yapmama rağmen sıkıntı devam etti. En son olarak domainden çıkartıp oluşan user profile komple sildim client pcsinden ve tekrar domine aldım sorun çözüldü. Fakat yinede aklımda soru işaretleri kalmadı değil. Folder redirection özelliğini şu anda kullanmıyorum sırf bu sorundan dolayı acaba aktif hale getirsem tüm kullanıcılar için dcde bir sorun oluştuğu zaman kullanıcı verilerini kaybedermiyim diye düşünmüyor değilim. Peki dcde bir sorun olduğu zaman kullanıcının verisini kaybetmemesini ve hiçbirşey olmamış gibi çalışmaya devam edebilmesini sağlamak mümkün oluyormu onu merak ettim.

 
Gönderildi : 02/01/2010 02:34

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

merhaba 

öncelikle dc yanında birde adc bulundurursan dc çöktüünde rolleri adc 'ye aktararak kaldıgın yerden devam edebilirsin.

Folder redirection kısmına gelince policy ayarlarında policy removal kısmında Redirect the folder back to the local userprofile location when the policy is removed polic kaldırıldıgında kullanıcıların bilgileri lokal'e geri gelir.

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/04/09/group-policy.aspx

Dc'de sorun oluştugu zaman kullanıcı verilerini kaybetmezsin,tabiki kullancıı verilerini bir storage'de tutman daha mantıklıdır. 

 
Gönderildi : 02/01/2010 11:08

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkürler dostum bunlar işimi görür galiba. Başka sorularda görüşmek üzere iyi seneler.

 
Gönderildi : 02/01/2010 12:43

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

rica ederim.

İyi Seneler...! 

 
Gönderildi : 02/01/2010 12:47

(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
 

Hocam aynı durum bende de oluştu;


sistem de Roaming profile ve Folder redirection kurulmuş bende veri 90 Gb'a yaklaşınca kaldırmak istedim fakat daha öncesinde evde bir test ortamı kurup test ediyim dedim.


roaming profile zaten direk kopyasını yarattığından silince sorun olmuyor, fakat folder redirection policy sildim, paylaşılmış klasörü sunucudan sildim gpupdate / force ve server restart dahil pek çok şey yaptım ama hala client offline files gibi simge veriyor ve dosyaların yolları sunucu gözüküyor oturum kapatılırken eşitlenmiyor hatası geliyor kurtulamadım bir türlü. Offline files özelliğini client tarafında kapattım.


ben desktop ve my documents klasörlerini redirect ettim.


lütfen yardımcı olur musunuz? ekstra ne yapabilir.


Teşekkürler


 

 
Gönderildi : 26/01/2010 17:09

Paylaş: