Windows 10 sysprep ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 10 sysprep imaj problemi  

  RSS
Fatih VURAL
(@fatihvural)
Üye

Merhaba
Temiz windows 10 pro kurulumu yaptığımız bilgisayara birkaç program yükleyip ve ayar yaptıktan sonra sysprep ile kapatıp acronis ile imajını aldım.
Aynı bilgisayarı tekrar açtığımda ilk ayarları yapıp kullanıcın ile login olması için gecen süre yaklaşık 30 dk sürdü. Normalde imajı daha hızlı işlem yapabilmek için yapmıştım.
Hp prodesk ürün üzerinde işlemleri yaptım. Ürün ilk açıldığında aynı sekilde sadece login olup sysprep ile kapadım ve bu sekilde açılması 4 dk sürdü.
Farklı bir iso temiz kurulum yapıp birkaç program odf winrar vs kurup sysprep ile kapatıp açıldığında ise 30 dk sürdü.
Bu yavaslıgın nedeni ne olabilir acaba.

Alıntı
Gönderildi : 11/06/2020 16:01
Resul SOYDAŞ
(@resulsoydas)
Üye

İmage'ı aynı model bir makinaya mı yüklüyorsunuz? Farklı model bir makinada donanımların sürücülerini yeniden yüklüyor olabilir. Gerçi bu durumda donanımlarınız hazırlanıyor gibisinden bir bilgi veriyor. Böyle bir durum var mı? Bir de Universal Restore kullanıyor olabilir misiniz?

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/06/2020 16:11
Fatih VURAL
(@fatihvural)
Üye
Gönderen: @resulsoydas

İmage'ı aynı model bir makinaya mı yüklüyorsunuz? Farklı model bir makinada donanımların sürücülerini yeniden yüklüyor olabilir. Gerçi bu durumda donanımlarınız hazırlanıyor gibisinden bir bilgi veriyor. Böyle bir durum var mı? Bir de Universal Restore kullanıyor olabilir misiniz?

İmajı geri yüklememiştim sadece sysprep ile kapatıp aynı bilgisayarı açtım. Sürücüleri ise kurulumda yüklemedim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/06/2020 16:13
Fatih VURAL
(@fatihvural)
Üye

Daha sonra aldığım imajı yükledim, yüklemede sorun olmadı 7 dk gibi sürede yükledi açılışında kullanıcı bilgilerini girdikten sonra aynı şekilde bekliyor , şuan ekranda "Bu işlem beklenenden biraz daha uzun sürüyor, ancak olabildiğince hızlı şekilde halletmeye çalışacağız " şeklinde mesaj yazıyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/06/2020 16:17
Resul SOYDAŞ
(@resulsoydas)
Üye

Pardon Ben image'ı geri yüklediğinizde bu sorun oluyor diye sandım. Sysrep 'ten sonra aynı makinada bu durum oluyormuş. Bu durumda aklıma ilk gelen orjinal kurulum medyası kullanıp kullanmadığınız oldu. Farklı bir Windows versiyonu ile dener misiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/06/2020 16:41
Fatih VURAL
(@fatihvural)
Üye
Gönderen: @resulsoydas

Pardon Ben image'ı geri yüklediğinizde bu sorun oluyor diye sandım. Sysrep 'ten sonra aynı makinada bu durum oluyormuş. Bu durumda aklıma ilk gelen orjinal kurulum medyası kullanıp kullanmadığınız oldu. Farklı bir Windows versiyonu ile dener misiniz.

Orjinal ISO dosyası kurulum yapıldı (Microsofttan temin edilen). İşlemleri yaparken bilgisayarı domaine alıp yapmıştım.  Bahsettiğim gibi domaine aldıktan sonra birkaç program kurdum sonrasında sysprep ile OOBE ve genelleştir seçenekleri ile işlem yapıp kapadım ve imajını aldım.
Çok daha önce (2-3 Yıl) benzer işlemleri yapmıştım ve bu şekilde problem ile karşılaşmamamıştım, alınan imaj dosyası dahil istediğimiz ayarlarla birlikte 10 dk olmadan yükleniyordu.
Sysprep ile ilgili bir sorun olabilir mi bilmiyorum yada yüklediğim ISO dosyası ile, yarın bilgisayarda ön yüklü gelen Windows 10 ile aynı işlemleri yapıp tekrar deneyeceğim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/06/2020 17:19
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Tecrübeli Üye

Böyle bir sorun var geçiş sürecinde bende yaşadım yaşıyorum sysprep den sonra hazırlanması 40 dk'ı aşan cihaz dahi oldu çok derinine inmedim gördüğüm kadarıyla donanım ilgisiyle gelişen bir konu. 1 kere yaptığımız bir operasyon olduğundan da takmadım pek benzer şikayetler net de var. Gördüğüm kadarıyla bu sorun 1809 dan sonra yoğun yaşanmaya başlamış. Microsoft'tan vs aklımda kalan öneriler genelde wifi'ın kapatılması ve cihaza usb vs takılı olmaması. Donanım bağımlı bir konu olduğu anlaşılıyor bazı cihazlarda işlem gayet hızlı gerçekleşiyor. Örneğin elimde ki hp probook 430 g4'lerin birçoğun da hata vermiyor işlem tamamlanmıyorda bıraksanız saatlerce kalır. Mecburi restart ediyorsunuz sysprep uygulandığı görülüyor. Bir cihazda denemiştim cuma akşamı bıraktık ptesi sabah aynı konumda hazırlıyordu halen.:) İşlemin hangi safhada kilitlendiğiyle ilgili uğraşacak vaktim pek olmadı. sysprep log'ları bu makinelerde oldukça uzun oturup incelerseniz birşeyler bulabilirsiniz tahmin ediyorum. Net çözümleriniz olursa buraya yazın bizde öğrenelim. 🙂

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/06/2020 01:36
Resul SOYDAŞ
(@resulsoydas)
Üye

Domain'e alamanızın bir anlamı olmayacak. Sysprep ile zaten makinanın CID si değişeceğinden makina domain'den düşecektir. Sysprep ile amaçta bu değil mi zaten!! Domain'e hiç almadan sysprep yapın. Mümkünse farklı bir Windows versiyonu kullanın. Siz hagi versiyonu kullanıyorsunuz?

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/06/2020 07:24
Fatih VURAL
(@fatihvural)
Üye

Bilgisayar ile yüklü gelen Windows ile de işlem yapınca aynı şekilde oldu.
Win 10 Pro Sürüm 1909

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/06/2020 14:20
Paylaş: