Forum

proje yardım ?
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

proje yardım ?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
496 Görüntüleme
(@seyfullahtanriverdi)
Gönderiler: 362
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Selamûn Aleykûm cözüm parklılar ben bir mermer şirketinde çalışmaktayım.müdürüm bana iyi bir proje sunmamı istedi. benden maliyeti önemli değil.göz doldurucu bir proje olsun diyor.ama bende ne tür bir proje üreteceğimi bilmiyorum.bilgi işleme bakıyorum.eğer iyi bir proje ile karşıma gelmezsen o zaman görüşürüz dedi.şimdi bilgi sistemimizde ticari bir program var. server 2003 yüklü hp server makina var domain yapılı değil.kullanıcılarımızın bir kısmı uzak masaüstü bağlantısı yapıyor.bende fazla bilgili bir insan değilim.sizden istediğim bu konuda ne yapabilirim.bana bir gün dediki çin,italya gibi ülkelerdeki mermer fuarlarına katılıyorlar.onlar iphone türü bir telefon olsun ve sisteme bağlansın müşterisine gerekli bilgiyi verebilsin gibi.maliyet önemli değil diyor. bana uç uçabildiğin kadar diyor.manyak fikirler üret diyor.ama bilgi sistemlerinden pek anlamıyor.onun için bilgisayarının tuşuna basıp açmak work ve excelde belgelerini hazırlamaktan öte bilgisi yok.sizden yardım bekliyorum.bu şirkete ne gibi bir proje hazırlayabilirim ve kaynakları nasıl bulurum.Bu arada iki ayım var bugünden itibaren.


Sizden fikirlerinizi bekliyorum.


şimdiden Allah (c.c.) razı olsun.


umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.Eğer öyle ise hepinizden özür diliyorum.


 

 
Gönderildi : 09/04/2009 20:52

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Bu denli proje için sadece fikir istediğini anlıyorum  öncelikle firma olarak ne gibi bir misyona sahipsiniz ve  bilgi işlem birimi olarak nasıl bir sistemin var bunların bir diagramını oluşturmalısın.

Daha sonra  projeye diye adlandıracağınız işlemlerin sizin şirket BT alt yapısını farklı kılmak tarafında mı olacak ?

Yoksa Sizin iş yaptığınız firmalar için geldiklerinde bizim sizlere teknolojik olarak şu şekilde imkanlarımız var  bakın kablosuz internet var ... istediğiniz yere bağlanabilirsinz vs.

Bu şekliyle öncelikle şirketin bünyesinde nasıl bir alt yapın var bunların bir envanterini çıkar elimde neler var gibisinden bir düşün  daha sonra alternatif olarak fark yaratabilecek patronunu cezbedecek neler yapabirimi düşün .

Kolay Gelsin

 
Gönderildi : 09/04/2009 21:51

(@seyfullahtanriverdi)
Gönderiler: 362
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Selamûn Aleyûm uğur abi bilgilerin için teşekkür ederim.Ama hala aklıma iyi bir proje gelmiyor.Teknik olarak şuan sadece hp server makinamız var ve server 2003 yüklü.


Oluşturulacak yeni bir proje için teknik imkanlar oluşuturulacak.

 
Gönderildi : 10/04/2009 14:40

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Önemli olan şu anda hangi IT ürünlerine sahip olduğunuz değil, sağladığınız hizmetlerin / ya da ürettiğiniz ürünlerin hangi aşamalardan geçtiği ve pazara nasıl sunulduğudur. Projeyi ben söylersem bu benim projem olur, sizin değil. Bence  bunu siz kendiniz düşünün ki yeterince sahiplenebilesiniz.


Yukarı da ilk belirttiğiniz yapılabilir elbette, çok uçuk değil ama sonuçlarını almak uzun süren bir süreçtir.

 
Gönderildi : 11/04/2009 23:00

Paylaş: