Forum

HDD leri nasıl beli...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

HDD leri nasıl belirli zamanlarda nasıl otomatik açıp kapatabilirim?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
425 Görüntüleme
(@KemalUstura)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

İşletim sistemim win xp  PRO sp3 . 5i dahili 2 si harici olmak üzere 7 adet HDD takılı . Belirlediğim harici ve dahili HDD lerin ısınmalarını önlemek ve ömürlerini uzatmak için ihtiyacım olmadığı/ kullanmadığım belirli  zaman aralıklarında kendilerini otomatik kapatmasını (yani enerjinini kesilmesi/turn-off) ve belirli zaman aralıklarındada otomatik olarak kendilerinin açılmasını (enerji alıp çalışmalarını) istiyorum ve işletim sistemi yüklü olan HDD yide geceleri (kullanmadığım vakitler) vakit uyku moduna sokmak istiyorum .

 Bunu yapabileceğim ,HDD lerin ömrünü bu şekilde uzatana ve kullanacağım enerjiyi azaltan herhangi bir method  veya herhangi bir program var mı ? Eğer varsa aynı yöntem veya programları win 2003 SE yüklü serverlardada kullanabiliyormuyuz ?   Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler .
 

 
Gönderildi : 13/10/2008 13:22

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Masa üzerinde sağ tuş - özellikler - Secreen Saver - Power - Turn off Hard Disks  burada yapacağınız ayarlar işinize yarar mı?

 
Gönderildi : 13/10/2008 13:59

(@KemalUstura)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler ama ben yukarda belirttiğim gibi sadece kapama değil otomatik olar<k da açılmasıın ve bunun belirli saatlerde olmasını istiyorum . Oraya bakmıştım ama böyle ayarlar olmadığı için  soru sormuştum .

 
Gönderildi : 13/10/2008 15:12

Paylaş: