Forum

Yazıcıların belirli...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yazıcıların belirli dosyaları yazdırırken kaybolması problemi

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
537 Görüntüleme
(@EsatGUNES)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;


Bana artık büyük sıkıntı olan bir olay konusunda sizlerden bilgi almak istedim, belki karşılaşanınız olmuştur.
Bilgi işlem personeliyim ve 60 tane bilgisayar ile uğraşıyorum katlarda servislerim var ve servislerimde ortak kullanıma taabi yazıcılarım var.(kafanızda canlanması için paylaştım)


Benim Problemim servislerde bir otomasyon programı üzerinden açılan sirkü yazdırılmak istendiğinde( formatı pdf ) sanki spooler virüsü varmış gibi yazıcıların kaybolması ilginçtir başka bir dosya ya da sınama sayfası yahut pdf yazdırdığımda sıkıntı olmuyor. Ama hangi bilgisyardan o sirküyü yazdırmak istersem yazıcılar birden kayboluyor.


Çözüm İçin


 1 - Admin kullanıcısı ile pcye girip önce aygıt yöneticisi -> hizmetler -> yazıcı biriktiricisi çalışıyormu ona bakıyorum. (genelde durmuş oluyor) çalışıyorsa durduruyorum


  2 - System32 -> Spool -> Prınters içerisindeki dosyaları siliyorum


  3 - Arkasından yazıcı biriktiricisi servisini yeniden çalıştırıyorum.


Ancak her sirkü yazdırmaya çalışanın bilgisayarı bu hale geliyor, ve sirkü yazdırma demek de olmuyor 🙂 sizce ne yapabilirim böyle bir durum ile karşılaşan arkadaşımız var mı?   

 
Gönderildi : 20/03/2012 20:22

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

ilgili sirkü pdf olarak düzgün üretilmiyor olabilirmi ?

başka belgede sorun yoksa yazılım kaynaklıdır.

tabi virüs olmadığını kabul ediyorum.

 
Gönderildi : 20/03/2012 20:30

(@mehmettatlici)
Gönderiler: 8
Active Member
 

Merhaba,

Aklıma gelen özet bir iki adım var asılnda

 1) Her nekdr elle spool içerisini boşaltmış olsanızda ben Clean SPL aracı ile bir kere daha temizleyip denemenizi öneririm

Zipi açtıktan sonra aracı çalıştırın ve direkt clean butonuna tıklayın gelen tüm uyarılara evet diyin o bilgisayardaki tüm yazıcı ile ilgili herşey silinecektir.

  Bilgisayarı yeniden başlatın zipin içerisindeki 2.reg çalıştırın işlem tamamlandı uyarısından sonra makineyi tekrar yeniden başlatın ve yazıcıyı yeniden tanıntın driverlarını kurun ve test edin

 2) Windowsun tanıdığı basic driverlardan birisi ile yazıcıyı çalıştırmayı deneyin bu adımda yazıcı özelliklerinden bir çoğunu kullanamıyor olacaksınız ama burada sorun yaşamazsanız yazıcı driver'ı ile ilgili bir sorun yaşadığınız aşikar hale gelir.

 

Clean Spooler aracı : http://www.cozumadimi.com/araclar/windows/28-cleanspl/download.html 

 
Gönderildi : 22/03/2012 18:18

(@OguzhanTUNC)
Gönderiler: 390
Honorable Member
 

eğer bu sorunu ts de yaşıyor isen sorunu şu şekilde çözebilirsin pdf lerde adobe reader kullanıyorsan ekstra olarak foxit reader yada herhangi bir pdf kur sorun düzelecektir.. anca adobe ise kaldır derim.. çünkü benim başıma da adobe reader da böyle bir sorun gelmişti. başka bir pdf reader kurarak çözmüştüm..

 
Gönderildi : 01/04/2012 23:43

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Spooler subsystem app diye bir hatamı alıyorsun. Eğer böyle bir hata alıyorsan "Microsoft Fixit 50126--Spoolersv Restart"  diye bir exe var.(microsoft'un sistesinde var) 1 mb felan. Bu exe'yi kurduğun zaman bu hatadan kurtuluyorsun. Ama dediğim gibi sadece bu hata için konuşuyorum. Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 19/04/2012 20:32

Paylaş: