Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Help Desk

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@sis_netdesk)
Gönderiler: 171
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba;


sırket genelındekı kullanıcılara (laptop ve desktop) daha ıyı hızmet vermek ıstıyorum.Bu konuda bazı projeler yapmak niyetindeyim.Ancak nereden baslayacagımı bılmıyorum.Fıkırlerınızı bılddırebılırsenız sevınırım.

 
Gönderildi : 15/09/2010 17:00

(@cenkercetin)
Gönderiler: 407
Famed Member Yönetici
 

Selamlar,

Ticket sistemi kullanarak hem destek sürelerini hesaplayabilir. Hangi bölümlerde ne kadar problem çıktığını ve sorun giderme havuzu oluşturarak aynı sorun ile karşılaştığınızda daha çabuk çözüm sağlayabilirsiniz.

Cenker Çetin

Dijital Dönüşüm Danışmanı

 
Gönderildi : 15/09/2010 17:42

(@sis_netdesk)
Gönderiler: 171
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba;


boyle bıseyı oracle forms ıle kullanıyoruz.Ilgınıze tesekkur ederım.Acaba uzakdakı herhangı bır bılgısayarın dısk boyutunu ıslemcı kullanımını vs anlık gorebılecegım ve kullanıcıyı uyarabılecegım bı uygulama varmıdır

 
Gönderildi : 15/09/2010 19:39

(@cenkercetin)
Gönderiler: 407
Famed Member Yönetici
 

bunun için birçok yazılım var ancak benim size önereceğim program Ideal Administration dur. Gerçekten çok başarılı bir program ve her türlü loglama,raporlama ve yönetim olanaklarına sahip.

Cenker Çetin

Dijital Dönüşüm Danışmanı

 
Gönderildi : 15/09/2010 22:16

(@ilkertutu)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhaba

 

Başlangıç için COBIT'in DS8 (Yardım masası ve olay yönetimi), DS9 (Konfigürasyon yönetimi) ve DS10 (Problem yönetimi) süreçlerini okumanız en iyi yol.

CobiT'in son versiyonu  (4.1) www.isaca.org/cobit adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

 

Eğer sürecin tasarlanması konusunda daha detaylı tanımlar üzerinden ilerlemek isterseniz ITIL'dan yararlanmanız gerekecek ancak o ücretli. ( 6 kitap, kitap başı 86 ingiliz sterlini)

 

Yazılım seçiminden önce mutlaka yukarıdaki kaynaklara göz atmanızı öneririm. Özellikle CobiT'e bakarak kuracağınız sürecin asgari olarak neler içermesi gerektiğini, ne kadar iyi hizmet verdiğinizi nasıl ölçebileceğinizi vb kolayca görebilirsiniz.

Bunları yaptıktan sonra yazılım seçimine geçebilirsiniz. O aşamada da önerim ITIL uyumlu bir yazılım seçmeniz olacaktır.

 

CobiT ilginizi çektiyse, ne işe yaradığı ve nasıl kullanılabileceği üzerine bir makalem bitmek üzere. Vakitsizlikten biraz gecikti ama en geç gelecek hafta ben bitiririm, sonrasında bakalım ne olacak 🙂

 

Saygılarımla 

 
Gönderildi : 16/09/2010 01:39

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

AdminToys Suite

 
Gönderildi : 16/09/2010 19:02

Paylaş: