Forum

xp repair ve şifres...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

xp repair ve şifresi

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
353 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar son zamanlarda sıklıkla karşılaştığım fakat daha önce hiç yaşamadığım (yada varlığından haberim omayan) bir sorun sürekli karşıma çıkar oldu! bu problemi 3 defa yaşadım ve üçündende bir şekilde sonuca ulaştım ama dördüncüyü bir türlü aşamadım "XP REPAİR".... bir makinayı formatlamadan tekrar üzerine xp kurmak istiyoruz ancak dos ekranında ki yalnış hatırlamıyorsam şöyle bir mesaj veriyor
LÜTFEN ONARMAK İSTEDİĞİNİZ  SÜRÜCÜYÜ SECİNİZ
1.C:\WINDOWS\SYSTEM32(dizini yalnış hatırlıyor olabilirim)
2.D\..........
PASSWORD:

ben bu noktada 1 yazıp enter diyorum olmadı c: dedim oda olmadı ama daha öncekilerde buna benzer işlemler yaptığımda olmuştu ki... şu an nasıl yaptığımı hatırlamıyorum, bir diğer secenek win. oturum şifresi varsa onuda denedim,3 denemenin ardından restart oluyor bu sorun 4. kez karşıma çıktığında ise bir türlü aşamadım. Şimdi öğrenmek istediğim konu şu; bu işlem standart olarak hep varmıydı(daha önce hiç karşıma çıkmadı)
ve bu sorun nasıl aşılır,neden olur. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden içtenlikle teşekkürler

 
Gönderildi : 19/01/2010 13:19

(@cevdetciftci)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

password kısmında administrator'a şifre vermiş isen eğer passwordun odur. şifre verilmezse eger boş veya 1 olarak geliyor..


 


 

 
Gönderildi : 19/01/2010 13:30

(@yasarkiyak)
Gönderiler: 507
Honorable Member
 

Merhaba;


Size orada işletim sistemi seçeneklerini sunmaktadır. İşletim sisteminiz C de kurulu ise 1 e basınız ve enter a basınız. Password soracaktır bu administrator kullanıcısının şifresidir eğer var ise giriniz yok ise boş olarak enter a basarak geçiniz ve komut satırı karşınıza gelecektir.


Ayrıca burada repair kısmında yapmak istediğiniz ve bilgisayarınızın problemi nedir? Eğer yapabileceğimiz birşey olursa o konuda da yardımcı olmak isterim.


İyi Çalışmalar

 
Gönderildi : 19/01/2010 13:58

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

ilginize çok teşekkür ediyorum konuyu kısaca özetliyeyim. bir pc geliyor ve deniyorki (win ulaşma şansımız yok yada hiç bir şekilde açılmıyor restart vb) kesinlikle formatlamayın deniyor. senaryo gereği acronis vb ile yedek alma şansımızında olamadığını kabul edersek mantıkta yapılabilecek tek hareket win üzerine win kurmak oluyor. daha önce karşılaşmadığım son dönemlerde ise sık sık karşıma çıkan bu engeli aşmak gerekiyor! ancak..... admin şifresi girildiğinde dahi erişime izin vermiyor bazen.repair kısmınde na yapmak istediğimize gelince örn: sistem dosyası çökmüş ve NTLDR dosyası eksik vb durumlar yada win masaüstüne gelememk gibi durumlarda bu yola baş vuruyorum eğer başka secenek varsa lütfen yönlendirin çok teşekkür ederim

 
Gönderildi : 19/01/2010 16:17

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

yardımınıza çok teşekkür ederim boş derken admin şifresi olmadığınımı kubul ederiyoruz?  2. soru 1 olarak geliyor dediğiniz xp nin atamış olduğu standart şifremi

 
Gönderildi : 19/01/2010 16:21

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Admin şifresi ne ise onu girmelisiniz. Daha sonra ise  http://www.ugurdemir.net/?p=105  yapınız.

Keyifli çalışmalar. 

 
Gönderildi : 20/01/2010 02:52

(@yasarkiyak)
Gönderiler: 507
Honorable Member
 

Genellikle açılışta mavi ekran hatalarında ve boot ile ilgili problemlerde ben Repair i kullanıyorum. Burada boot ve mbr yi tekrar yazarak chkdsk ile çoğu problemi aşabiliyorum.


Bu tip bir problem mi aceba diye düşünmüştüm...

 
Gönderildi : 20/01/2010 12:57

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Son durum nedir?

 
Gönderildi : 22/01/2010 02:33

Paylaş: