Forum

Virüs Exeler a...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Virüs Exeler açılmıyor (birlikte aç ekranı geliyor) Vista

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,328 Görüntüleme
(@FatihEKiCi)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Dağılmış bir sistemim var.


Virüs olduğundan şüpheleniyorum.


Görev yöneticisi devre dışı kalmış.


Explorer.exe çalışmıyor.


Gpedit.msc silinmiş


Klasör seçeneklerinin yetkisi kaldırılmış.


 


Sormak istediğim regedit e girerek exelerin birlikte açta her ne ile birlikte açılması ayarlanmışsa nasıl kaldırabilirim veya silinmiş bir değer varsa bunlar nelerdir elle ekleyerek exe leri çalışır hale getirebilirmiyim. gpedit.msc dosyasını aktardım başka sistemden görev yöneticisini etkinleştirdim ama örnek olarak taskmgr.exe çalıştırmayı denediğimde birlikte aç ekranı geliyor bunu nasıl çözebilirim

 
Gönderildi : 01/09/2009 19:17

(@SeckinTOKMAK)
Gönderiler: 55
Trusted Member
 

Combofix programıyla sisteminizi taratmanızı öneririm,Antivirüs programı kullanıyorsanız exe leri temizlerken bozmuş olabilir,yazılımları yeniden kurmanızı isteyebilir bu sebeple,tavsiyem combofix yada iyi bir spyware le taratıp sonrasında nod32 kaspersky yada antivir gibi bi antivirüsle taratıp sonucu gözlemlemek lazım,ama unutmamak lazımki exelere bulaşmış (söylediğinizden öyle anlaşılıyor) diğer paritionlarınızdaki setuplarada geçmiştir.Nod32 exeleri temezlemek ve kullanılır hale getirmek için elinden geleni yapan bir yazılımdır,sonuç olarak spyware ve antivirüs taraması gerekmekte.


İyi Çalışmalar Dilerim.

 
Gönderildi : 01/09/2009 19:51

(@muratguclu)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Hocam flash disk lerden genelde autorun.ini , exe gibi paketler dll ve bat içerikli başka dosyaları çalıştırıp gizli dosyaları sistemde göstermiyor. yani flaşdiski çift tıkladığınızda progrtamlar otomatik olarak devreye giriyo. combofix isimli temizleme aracını çalıştırıp, sürücülere çift tıklamadan arama çubuğundan sürücülerin içeriğine ulaştığınızda kendisini gizlemiş birsürü adı şanı belli olmayan dosya gördüğünüzde bu dosyaları silin. Ardından msconfig den başlangıçtaki tüm dosyaları kaldırın. Sistemi yeniden başlatın. Güvenlilk duvarını aktif edin , servisleri tek tek kontrol edin . BU TÜR VİRÜSLER ( CAKVO AMMO CONFİCHER SASSER GİBİ) FLAŞ DİSK DEN GİZLİ DOSYALAR HALİNDE GELİR . SÜRÜCÜYE ÇİFT TIKLAMA İLE DEVREYE GİRER BİR ÇOÜUNUN EL İLE SİLİNMESİ GEREKİR.

 
Gönderildi : 01/09/2009 20:22

(@FatihEKiCi)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim bende biraz daha durumumu açıklayayım o zaman.


 Öncelikle bilgisayarın yanında değilim ve yanına gitmek en son ihtimalim :). Telefon ile bir kullanıcıya tarif ederek işlemlerimi gerçekleştiriyorum.


Eğer exelerin çalışmasını sağlayabilirsem uzak masaüstü bağlantısı kuracağım. Uzak masaüstü bağlantısı şu an bağlanıyor ne bileyim sistemin servisleri çalışıyor yani sadece exeler çalışmadığı için uzak masaüstü bağlantısında masaüstü gelmiyor, görev yöneticisi çalışmıyor.


 Kullanıcı local de oturum açınca karşısına vistanın kullanıcı penceresi açıldı ordan ftp den gpedit.msc yi indirmesini sağladım, görev yöneticisine izin verdik aynı yolla fakat bu seferde açamıyoruz birlikte aç ekranı geliyor. Kullanıcıya telefon ile klasör yetkilerine gpedit.msc ile izin verdirmek çok zor bir işlem olacak o yüzden registry den bunun düzeltme yolunu bulabilirsem belki bir .reg dosyası ile veya basit bir işlem olursa kullanıcıya tarif ederek bu işi çözebilirim.


İlgilenen arkadaşlara çok teşekkürler


 


İyi Çalışmalar

 
Gönderildi : 01/09/2009 21:50

Paylaş: