Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Digital Uydu ve Bina Tesisatı.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
430 Görüntüleme
(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;


4 Kat 16 daire olan binamıza her daireye D-Smart , Digitürk ve Turksat yayınını tek kablo üzerinden verebileceğim bir sistem yapmak istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ve Ne tarz cihazlar kullanmam gerekiyor. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

 
Gönderildi : 21/11/2008 18:38

(@RUKANTURAN)
Gönderiler: 24
Eminent Member
 

tek kablo ile olmaz.her daireye 2 receiver kurman lazım.2 de kablo.çanak anten en az 120 cm çaplı olmalı.alt daireler için sinyal yükseltici kullanmanızda fayda var.kablo uzadığı için sinyal zayıflıyor.networkde olduğu gibi.Çanak antenden gelen sinyal diseq alıcıya giriş yapacak,oradan 16 haneye dağılacak ama her daireye d smart olduğu için 2.kablo çekiyorsun.yoksa tek kablo ile olabilirdi.en azından apartmanımızda bu şekilde oldu.2 çanak anten türksat ve hotbird e ayarlandı ve diseq den tüm dairelere tek kablo çekildi.tek receiver la olay çözümlendi.

 
Gönderildi : 21/11/2008 19:48

(@ismailcelikbas)
Gönderiler: 315
Reputable Member
 

murat bey ben zamaninda bir kurumda bilgi işlem işinde idim zamaninda benden de istemişlerdi ama hazirladigim yazili metini bulamdim ama http://www.merkeziuydusistemleri.net/merkezi_uydu_sistemleri.htm bu sitedeki en alttaki uygulama tam size göre isterseniz ben kurarım derseniz arayin firma ile görüsüp ürünlerin temini ve kurulum hakkında bilgi alabilirsiniz ben öyle yapmistim.

 
Gönderildi : 26/11/2008 02:54

Paylaş: