Haberler

Intel Raptor Lake İşlemcileri 17 Ekimde Raflarda Olabilir

Intel Raptor Lake işlemcilerin eylül ayının sonunda yapılacak bir duyurudan sonra ekim ayında satışa sunulması bekleniyor.

Sızıntı Ethusiastic Citizen isimli tanınmış bir Bilibili kullanıcısından geliyor. Kendisi daha önce de Core i5-13600K isimli etkileyici orta seviye çipi sızdırmıştı.

Sızıntıya göre Intel söz konusu çipi eylülün 28’indeki Innovation etkinliğinde duyuracak. Bu tarih aynı zamanda CPU’ya ait inceleme ambargolarının kalkacağı zaman karşılık geliyor. Böylece potansiyel kullanıcılar 13. işlemci neslinin performansını görebilecekler.

Rafları dolduracak ilk 13. nesil işlemcinin i9-13900K olması bekleniyor. Beraberinde de i7-13700K ve i5-13600K gelecek. Bu CPU’ların KF versiyonları da yayınlanacak. K versiyonlar overclock için elverişli, F’ler onboard ekran kartı içermeyen, KF ise hem overclock kilitsiz hem de grafik işlemci içermeyen anlamına geliyor.

İşlemcilerin yanı sıra sızıntılara göre üst seviye Z790 anakartlar da ekim ayında satışa sunulacak. 600 serisi Alder Lake anakartlar Raptor Lake’i hala desteklediğinden, yeni işlemci serisine geçecek kullanıcıların 700 serisi anakartlara geçme zorunluluğu bulunmayacak.

Kaynak: techradar.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu