Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Güvenlik Kameraları

14 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
426 Görüntüleme
(@halitkara)
Gönderiler: 86
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

iyi çalışmalar arkadaşlar.

Şirketimizde mevcut kamera sistemi var.Diğer ofislerimize bağlanan kameraların takibini yine buradan çalıştığım şirketten yapılacaktır.

diğer 5 ofis birisi  bursada diğer 4 ü istanbulda

. en maliyetli ve kullanışlı olması için nasıl bir teklif plan sunabilirim.

5 pc + 5 kamera  ( kamera kaydı tutulacağından )

ofisler ile şirket arasında bağlantı nasıl kurulacak ? uzak masaüstü ile mi

 

 
Gönderildi : 11/09/2008 16:38

(@OmerKARADENIZ)
Gönderiler: 1560
Noble Member
 

Merhaba

Öncelikle tüm lokasyonalrada birer Hardware VPN yapabilecek modem ( ör: zyxell 662-h ).

Kayıt yapacak bir pc konfigurasyonu ki bu raid diskli olabilir yada ne kadar kayıt tuttacağınıza göre kayıt değişebilir.

Kayıt yapacağınız makine DMZ portunda bulunmalı güvenlik için son olarak kamera seçimi önemlidir.

Kamera markası olarak güvenlik kamerası konusunda bir yorum yapamam fakat IP kamera bazında D-Link ve Axis en iyileri arasındadır.

D-link 600 series kullanıyorum Wireless anteni bile kullanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/09/2008 17:50

(@halitkara)
Gönderiler: 86
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

1-)kayıt yapacak kameralar için kaliteli bir pc topladım

2-) SZ-420C 1/3" CCD SONY DSP RENKLİ KAMERA -> 120 ytl

DVR PRO 4LÜ 100FPS H.264 SIKIŞTIRMALI DVR KART -> 160 ytl

diğer teknik destek ve bakımla 

5 kamera  Toplam : $2.685

kendi programı ile ana makina üzerinde modemden nat ayarlarından  ofis pclerinin portlarını açarak  sistemi kurmuş olurmuyum.

 

yazıyorum bilmiş gibi ama araştırıp hep teoride bilgilerim.yeni yeni uygulamaya geçiriyorum.lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın.

 
Gönderildi : 11/09/2008 18:24

(@beyhanosmanoglu)
Gönderiler: 52
Trusted Member
 

Halit bey,

Şu anda çok sayıdaki mağazalarımızdan bir kaçında bahsettiğiniz DVR kart sistemi vardı ancak, bu dvr kartınız pc niz yada kameranız ne kadar kaliteli olursa olsun bir çok soruna yol açmakta.

Disklerin dolması.

Kullanılan pc nin sanal bellek değerinin sürekli düşmesi,

Chipset uyumsuzluğu,

Kullanıcıların müdahale şansı, ayarlarının bozulması. vb daha bir çok sorunla karşılaşacağınıza işarettir.

Pc üzerinde bunu yapmaktansa, harici bir  DVR cihazı ile bunu yapmanızı tavsiye ederim,

Dvr cihazı özellikleri,

4 kamera

Ethernet destekli DVR cihazı

250 gb HDD

45 kamerayı aynı anda izleyebileceğiniz yazılım. ve kurulum dahil, 800 - 1000 $ arasında.

 
Gönderildi : 11/09/2008 21:01

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Bu konuda arkadaşımıza katılıyorum. Pc toplamak yerine DVR ünitesi almak daha mantıklıdır. Ayrıca Ömer Hocam'ında belirtiği gibi hardware ile bu yapıyı birleştirebilirsiniz. 

Şöyle bir yapı düşünebilirsiniz : X ve Y bölgelerinde birer dvr ünitesi ve X kadar kamera bu dvr ünitelerini ayrıca ethernet destekli olacağından (ki genelinde var) bunu hardware modem ile vpn tünel oluşturup merkezinizde ayrıca yedekleyebilir veya izleyebilirliğini yapılandırabilirsiniz. Güvenlik açısından Dvr ünitelerini kabin içerisinde muhafaza etmenizde de yarar var. 

Maliyeti : Güvenlik ve süreklilik + kalite olarak düşününüz ki ilerde çıkabilecek sorunlarda başınız ağrımasın. Ayrıca alacağınız dvr üniteleri ve kameraların demolarını yaptırmadan almayın! 

 
Gönderildi : 12/09/2008 00:39

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;

ADSL ile yaptıgınız VPN görüntü tasınabilirligi acısından uygun değildir. Her lokasyona Orta Halli bir Bilgisayar koyup kameraları Bu Bilgisayarlara baglayabilirsiniz. İzleme olayı işinde Kamera Programlarının içinde Port ayarlaması yapıp bu portları adsl Modemde O makinelere Nat. larsanız İnternet olan her yerden o kameraları izletebilirsiniz. Ama yok ben tek merkezde toplanmasını istiyorum diyorsanız. 5 adet g.dat noktadan noktaya alıp hatları birlestirirsiniz ki maliyeti cok yüksektir.

 
Gönderildi : 22/09/2008 23:57

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Murat Bey,


Yukarıda bahsedilen konularda dikkat ettiğiseniz DVR ünitelerden bahsediliyor. Bu cihazlar zaten kendi üzerinde kayıt yapabilen ünitelerdir. Ayrıca modem ile vpn tünelleme oluşturulması sağlanarak tek merkezden izlenebilirlik elde edilebilir. Bu yapıya benzer bir yapı daha önce projelendirmiştim. Maliyet açısından alacağınız bilgisayar + os maliyeti + dvr kart + bakım maliyetleri göz önüne alındığında yukarıda bahsedilen proje daha makuldür.


Saygılar

 
Gönderildi : 23/09/2008 00:49

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Rafet Bey Merhaba;


ADSl VPN den verim alınamamayacagını düsündügüm için böyle bir Öneride Bulundum. DVR üniteleri Sadece kayıt yapabiliyor benim Bildigim, İzleme olayını nasıl düsünüyorsunuz. Acıkcası Daha önce hiç yapmadım 🙂

 
Gönderildi : 23/09/2008 00:51

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Bende çok basit birkaç soru sorarım bu durumda. Peki internet üzerinden DVR üniteleri real time (gerçek zamanlı) izlenemiyor mu ? Eğer izlenebiliyorsa neden VPN ile bu izlenemesin ?

 
Gönderildi : 23/09/2008 00:58

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Hocam Yanlıs Anladınız 🙂 bilmedigim için size soruyorum sizde soruyla cevap veriyorsunuz. Belirttigim gibi DVR ünitesine sadece kayıt oluyor gercek zamanlı İzlenmiyor diye düsünüyorum. Ayrıca VPN olayında da ben sunu düsünmüştüm. Kayıtlar VPN üzerinden tek bir noktada depolanıcak. O yüzden VPN verimli olmaz dedim. Ama VPN'le sadece izlenicek Kayıtlar DVR ünitesinde olacak derseniz, Size bir soru daha sorarım ( yine bilmedigim için soruyorum). Bir BNC yi Hem DVR karta Hemde DVR ünitesine  Nasıl baglarsınız? T BNC ile mi ?


(Lütfen yanlıs anlamayın, ögrenmeye calısıyorum. Belki ileride işime yarar. )

 
Gönderildi : 23/09/2008 01:03

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Estafurullah biz paylaşmak için burdayız. Hemen açıklamaya çalışayım. DVR ünitelerinden ünitelerine fark var. Örnek http://www.tkbotomasyon.com/dvr_kayit_cihazlari.html  buradaki ürünlere bakabilirsin. Network destekli olduktan sonra söylediğin şekilde işini görecektir. VPN burada kafanı karıştırmasın ha vpn yapmışsın ha internetten izlemişsin. Ama tek merkezden izlemek istiyorsan VPN yaparsın sonra program ile ilgili ipleri burada natlayıp program üzerinden istediğin bölgeyi izleme altına alırsın. Bu yapıda zaten DVR kart kullanmıyorsun. DVR kartları bir bilgisayar üzerinde kullanabilirsin. Ki ben bu yapıyı pek de tasvip etmiyorum. İşi her zaman asıl işi olana yaptıracaksın. Yani DVR üniteleri kullanacaksın diyorum.


Son bir ürün daha ekleyeyim : http://www.magza.com/pinfo.asp?pid=51613  bu ürünle istediğini yapabilirsin. Bu yapı için.

 
Gönderildi : 23/09/2008 01:15

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Hocam verdiginiz bilgi için tesekkür ederim, hep DVR kart kullandım. Daha önce Ünite kullanmadım sadece teorik olarak biliyorum. Ama bi daha karsıma cıkarsa Kullanıcam ama 🙂

 
Gönderildi : 23/09/2008 01:42

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Tekrar merhaba, 


Dvr üniteleri kullan aradaki farklı ve  yaşayacağın rahatlığa değecektir. Yardımcı olabildikse ne mutlu.


Saygılar

 
Gönderildi : 23/09/2008 02:05

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

merhaba stantaloen (dvr) cihazlarda disk kapasitesini nasıl genişletebiliyorsunuz.?yada localde başka bir diske nasıl kayıt yapabliyorsunuz incelediğm bir dvr cihazında 16 kanal olmasına ragmen 500 GB disk kapasitesi sınırı ve birde opsiyonel cd okuyucu çıkışı ve networke yedekleme seçeneği olmadıgını gördüm.yedekleme manuel olarak usb disklere yapılabilyor buda manuel yani kayıt doldugu zaman usbde bağlı olan yüksek kapasiteli bir usb diske kayıt yapamıyor.geriye dönük izleme seçenekleri çok kullanışlı olamalıdıgı localde bile client programından görüntüleri real time yayınlamadıgını gördüm.ve remote izleyicilerinin sınırlı oldugunu mesela dışardan 4 yada 5 kullanıcıdan başkası bağlanamıyor, monitor sıkıntısı çogunda vga çıkışı yok olanların maliyeti çok


bence vermiş oldugunuz HIKVISION kartın üzerine bi sitem kurmak şimdilik  daha cazip ve kullanışlı olur diye düşünüyorum


 

 
Gönderildi : 24/09/2008 01:09

Paylaş: