Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

kamera kablosu ve sistemi

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
4,944 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba

bulunduğumuz yerde / toplam 3 bölge internet hızımız yavaş olduğu için almak istediğimiz ip kamera sisteminin yerine analog kamera sistemi almaya karar verdik. sormak istediğim

1) demo çalışması yaptığımız zaman demoda kullanılan 2 kamera local kısımda düzgün ve akıcı bir şekilde görüntü veriyor fakat baila lokasyondan internet üzerinden akış yok denecek kadar düşük acaba ip kamera yerine analog sistem kurarsak internet üzerinden anlık akış sağlanırmı

2) yeni yapılan 5 katlı binamıza kamera kurulacak yerlere cctv kablosu yerine cat6 kablosu çekip, bu cat6 kablosundan analog kameraları görüntü kalitesi değişmeden görüntü alınabilirmi. bunu yapış amacım internet hızı ileride artarsa (misal 5 sene sonra) analog kameraları çıkarıp tekrar kablo çekmeden ip kameraya dönüş yapmak için ( her ihtimali düşünmek istiyorum)

 
Gönderildi : 22/04/2014 16:39

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4293
Co-Helper
 

Bir taban sabit bandwith sağlayamıyorsanız çözüm olmaz atıyorum 1 mb upload'ın çeyreğinin dahi sürekliliğini sağlayamıyorsanız önce altyapıyı geliştirmeniz lazım.
IP kameraların daha fazla opsiyonu dahi vardır çözünürlükleri değiştirebilir codec kullanabilirsiniz bu cihazların özellikleri ile alakalı. Basit CCTV kameraların üzerinde bu arabirim gelmez ek bağlantı yapılır. Yine bilindik ucuz CCTV kameralara cat girilmez özellikle mesafe arttığında görüntü verimi düşer çünkü kablo per kalınlıkları aynı ve alakalı değil. Ethernet adaptor/switch'ler ile istediğiniz mesafelerde cat kullanabilirsiniz ancak bu da sizin uygulamanıza uymaz sanıyorum. CCTV'ler genelde 500 pixel civarıdır IP ler ise HD'ye kadar gider. Ekseriyetle default halde IP cameralar daha fazla bandwithe ihtiyaç duyarlar.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 22/04/2014 19:48

(@EmrahYetimler)
Gönderiler: 41
Eminent Member
 

Selamlar, bu yazıda IP CCTV için altyapıya ilişkin bilgi bulabilirsiniz:  http://www.karel.com.tr/blog/ip-cctv-sistemlerde-uygun-altyapiyi-secmek-icin-bilinmesi-gerekenler  iyi günler

 
Gönderildi : 24/04/2014 17:00

(@FatihGungorur)
Gönderiler: 1
New Member
 

AliKoca Bey,

IP kameralarin yerine analog kullanirsaniz internet uzerinden aktarimda daha akici bir video elde edersiniz ancak kaynak olarak elinizde ip ile kiyaslandiginda oldukca dusuk cozunurluklu bir goruntu olacaktir.

Cat6 kablosunun ucuna balun denilen donusturuculer yerlestirerek (kablonun her iki ucunada)  analog kamera kullanabilirsiniz. Ileri ki zamanda network altyapinizi dizayn edip ip tabanli cctv sistemine gecebilirsiniz.

 Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 28/04/2014 12:59

(@utkanizmit)
Gönderiler: 23
Eminent Member
 

analog ip fark etmez. bağlantı hızın düşükse sub stream kaliteni düşürür uzak lokasyonda daha akıcı bir şekilde izleyebilirsin.

analog kameralarda bu işi dvr cihazı üzerinden yaparsın. genelde piyasada analogda cif çözünürlük koşar.

352x288 sn. 25 kare h264 main de orta kalitede yaklaşık 512k bant ister. uzak lokasyonda ise dvr q cif 176x144 150k bantla akış gönderir.

aynı bantları ip kamerada ayarlarsan çok daha güzel bir görüntü alırsın.

imkan varsa bu saatten sonra analog önermem. ip yada en azından hd-cvi kullan. 

 
Gönderildi : 30/07/2014 04:58

Paylaş: