Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Cisco IP Phone 7912G Sccp to Sip firmware update, for Asterisk

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,346 Görüntüleme
(@KaanODER)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ;

Elimde Cisco 7912G ye ait bir ip telefon var. İçerisinde SCCP protokollü firmwre yüklü Asterisk server da kullanmam için Sip protokollü firmware update etmem gerekiyor. Cİhaza ait firmware dosyası elimde mevcut yabancı kaynaklı dökümanlarda TFTP server üzerinden update yapılabileceği ile ilgili çok sayıda döküman okudum. TFTP sunucu kurdum. Aynı ağ alt yapısından Cİsco Telefondan Tftp ip adresini tanımladım. Gerekli firmware dosyasını TFTP sunucunun root klasörüne attım, dökümanlarda cihazı reboot ettiğimizde TFTP servere bağlanıp gerekli firmware dosyasını bulup flash layacağını yazıyor ama bir türlü bunu yapamadım.

Konu ile ilgili firmware dosyasından çıkan readme için tıklayınız... 

http://www.razametal.org/asterisk/hardware/cisco/Cisco_IP_Phone_7905/sip/sip/Readme.txt  

 İyi Çalışmalar. 

 
Gönderildi : 02/07/2013 02:55

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

cisco cihazlarınız otomatik ip alıyorlarsa dhcp üzerinde tftp server tanımını da yapmalısınız. bu tanım olmadan tftp sunucuyu bulamayacaklardır.

 
Gönderildi : 02/07/2013 15:15

(@KaanODER)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ;

Ortamda DHCP yapılandırılmış bir sunucu yok ama ip dağıtan bir modem var, Bu modem aracılığı ile Cisco ip alıyor. Bu durumda TFTP yapılanırmasını nasıl yapmalıyım. Yada Router modemden söküp bir switch e bağlayarak el ile ip tanımlaması ile bu mümkün olur mu ?

 
Gönderildi : 04/07/2013 19:34

(@KaanODER)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sorunun çözümünü buldum...

 TFTP server da windows güvenlik duvarını kapatarak sorun düzeldi... Firmware update i yapıp sip firmware yüklemeyi başardım... 

 

Bu arada Cisco partner olmayan kimseye firmware dosyası vermiyor uzun uğraşlar sonucu Cisco ip telefonların firmware lerini barındıran bir web sitesi buldum. Linkini aşağıda paylaşıyorum...

  http://www.razametal.org/asterisk/hardware/cisco/  

 
Gönderildi : 08/07/2013 20:26

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

paylaşım için teşekkürler. sorununuzun çözüldüğüne sevindim.

partner olmaya gerek yok, support varsa da alabilirsiniz.

 
Gönderildi : 08/07/2013 20:29

(@KaanODER)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar Merhaba ;

 Şöyle bir sorun var ; Bahsi geçen cihaz local ağda hi bir sorun olmadan asterixe bağlanıyor ve tüm fonksiyonları çalışıyor ama farklı bir networkden sip ayarlarını değiştirip bağlanmaya çalışıyorum ama bu cihaz çalışmıyor. Farklı ip telefonlar var bunlar çalışıyor. Software tabanlı sip phone lar da çalışıyor, ama bu cihazı çalıştıramadım. 2 farklı şube arasında tüm cihazlar çalışmasına rağmen bu çalışmıyor. ama sunucunun olduğu ağda register oluyor ve görüşmeler sorunsuz yapılıyor. Port sorunu olabilir diye tahmin ettim ve gerekli ayarları araştırdım ama bir şey elde edemedim Cisco Cihazda Sip ayarlarında, RTP Port 16384 diye bir port var bunu açmam gerekiyor mu anlayamadım ama ekte size açık olan portlarımın numarasını sunuyorum. Kontrol ederseniz sevinirim...

 

 

 
Gönderildi : 14/07/2013 16:51

(@ZaferSoylu)
Gönderiler: 12
Active Member
 

Merhabalar;

Cisco 79XX serisi 2G IP telefon ailesi firmware desteği ile SCCP ve SIP olarak çalışabilmektedir.

Öncelikle dikkat edilmesi gereken husus Asterisk kullanıyorsanız extention.conf içerisinde NAT 'ın kapalı olması gerekmektedir. Elastix, Trixbox, Asterisk@home, FreePbx ve Free Switch kullanıyorsanız GUI (Web arayüzü) üzerinden de extention ayarlarından kapatabilirsiniz.

nat=no

 

Şimdi 79XX serisi ürünler nasıl konfigüre ediliyor ?

Elastix'i baz alarak anlatacağım. WinScp ile asteriskinizin kurulu olduğu sunucuya bağlanın.

/tftpboot sizininde gerekli konfigürasyonlarınızı yazdıktan sonra SEP[mac adresi].xml.conf dosya adı şeklinde /tftpboot dizinine atınız.

Uyarı: unprovisioned olarak cihazın ekranında uyarı alıyorsanız, Label bölümünde 10 karakterden fazla yazı yazmış veya Türkçe karakter kullanmışsınız demektir.

 

şimdi gerekli konfigürasyonu cihazın alması için ne yapmalıyız?

burada kullanabileceğiniz 2 yöntem var.

Method 1 

Eğer ki Cisco tabanlı bir router kullanıyorsanız (Call Manager yapısı üzerinden gidiyorsanız), RTP ve ARP mesajları içerisinde cihazın açılış sırasında nereden hangi bilgileri alacağını ACK olarak gönderir.

Method 2

El ile TFTP adresini ( Burada tftp sunucusu asterisk) menüden girerek kayıt ederseniz, cihazı yeniden başlattığınızda tftpden mac adresi yazılı olan config dosyasını çekerek kendini konfigüre edecektir. 

 

 
Gönderildi : 22/07/2013 07:21

(@EminKIRAN)
Gönderiler: 2
New Member
 

Zafer hocam selamlar elimde cisco 7920 ip phone var. Bunu elastix 2.4.0 ile bağlamak istiyorum bu konuda internette bayagı bir araştırdım buldugum dökümanları uyguladım fakat bir türlü haberleştiremedim. Bu konuda yardimci olabilirmisiniz ?

 
Gönderildi : 30/06/2014 21:44

Paylaş: