Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

SCCM2012 Üzerinden Toplu IE10 Kaldırılması

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
319 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba. Domaindeki tüm Windows 7 pc'lerden IE10 kaldırmak istiyorum. Yüklü PC'leri tespit etmek için Software Inventory ile bilgi topayıp aşağıdaki custom query ile Internet Explorer 10 yüklü client'ları tespit ettim;

select SMS_R_SYSTEM.ResourceID,SMS_R_SYSTEM.ResourceType,SMS_R_SYSTEM.Name,SMS_R_SYSTEM.SMSUniqueIdentifier,SMS_R_SYSTEM.ResourceDomainORWorkgroup,SMS_R_SYSTEM.Client from SMS_R_System inner join SMS_G_System_SoftwareFile on SMS_G_System_SoftwareFile.ResourceId = SMS_R_System.ResourceId where SMS_G_System_SoftwareFile.FileName = "iexplore.exe" and SMS_G_System_SoftwareFile.FileVersion like "10.%"
ve aşağıdaki komut dizilimini kullanarak bir paket oluşturdum;
FORFILES /P %WINDIR%\servicing\Packages /M Microsoft-Windows-InternetExplorer-*10.*.mum /c "cmd /c echo Uninstalling package @fname && start /w pkgmgr /up:@fname /quiet /norestart"
Sanırım uygulama konusunda bir şeyleri yanlış yapıyorum. PC'yi monitör ettiğimde "Not Applicable" uyarısı alıyorum.Client'ın c:\windows\ccm\logs klasöründe cmtrace ile kayda değer bir log göremedim. Başka bir yöntem ile ilgili tavsiyelere de açığım.
 
Gönderildi : 03/10/2013 13:58

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Selam

 

bu tip durumlarda önce bi scriptleri kendi pcne ie10 kurup denemelisin. Sccm ile deneme yanilmada cok vakit kaybedebilirsin.

Eger bu bir vbs ise, vbs uzantisiyla kaydedip olay gunlugundan takip etmen daha iyi olacaktir 

 

 

 
Gönderildi : 03/10/2013 15:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Hocam merhaba,

Az önce tekrar denediğimde başarılı oldum. Deployment status success gördüm, client'ı yeniden başlattığımda ie9 olarak geldi. Cevap için teşekkür ederim.

 

 
Gönderildi : 03/10/2013 16:22

Paylaş: