Forum

Sccm 2012 Dashboard...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sccm 2012 Dashboard & HW/SW report inventory

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
798 Görüntüleme
(@niyaziaygun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

1- sccm 2007 de olduğu gibi scm 2012 üzerinde custom dashboard lar oluşturabiliyor muyuz?

2- mof, mif ve sms_def.mof dosyaları ne işe yarıyor?bununla ilgili yazılar var fakat aklıma bir türlü yatmadı.örnek verebilir misiniz 3 dosya uzantısı için?. evet bunlar query için fakat mof ve mif dosyaları arasındaki fark nedir? query ve raporlama olayları için mi?.sms_def.mof ise raporlar için mi kullanıyoruz o zaman????

3- HW/SW inventory de işlem yapmak yerine bunları queryler ile istenilen bilgileri toplayabilir miyiz?. hardware inventory kısmına girip add diyerek seçim yapmak ile kendimizin bulup eklediği bir query arasında fark var mıdır? hangisi daha mantıklı olur?.eğerki sorgu ile gerekli donanımsal ve yazılımsal envanter toplayabiliyorsam, custom client settings deki HW/SW nin mantığı nedir?.

umarım sorular anlaşılmıştır???

Şimdiden teşekkürler.. 

 

 
Gönderildi : 29/08/2012 16:09

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Merhaba

 

1 - Eskiden ana menulerde bulunan dashboardlar artik her bir uygulama veya pakete ozel, pakedin kendisi secildikten sonra summary kisminda

 

2 - Sms_def.mof dosyası

Tüm sınıfları ve istemci bilgisayar üzerinde donanım sayım sırasında toplanan bilgiler örneklerini Sms_def.mof dosyasında listelenmiştir. Varsayılan olarak, bu dosya, sms site sunucusundan SMS\Inboxes\Clifiles.src\Hinv klasöründe bulunur. Sınıfların yalnızca yaklaşık yüzde 40'ını varsayılan olarak etkinleştirilir. Etkin olan sınıfları, yalnızca yaklaşık 50'sini tek tek örneklerini etkinleştirilir.

Yalnızca yaklaşık yüzde 20'sini tüm örnekleri nedeniyle bazı sınıflar envanter geçişi sırasında elde edebilirsiniz bilgi miktarını, varsayılan olarak etkindir. Sms_def.mof dosyasında değişiklik, dikkatli olun ve herhangi bir değişiklik bir laboratuar ortamında sınayın. Varsayılan olarak, sms site sunucusuna eriştiği 5,000,000 bayttan fazla olan herhangi bir Envanter dosyası atar. Bu değer artırabilir, ancak ek sınıflar etkinleştirirseniz, değeri de kolaylıkla aşılmış.

Not: Envanter dosyaların üzerinde 10 megabayt (MB) ulaştınız bildirilmiştir. Bu boyutu stok dosyalar sitenin sunucunun performansını olumsuz etkileri vardır.

Sms_def.mof dosyasını düzenleme

Not: beklenmeyen, özgün dosyayı geri yükleyebilirsiniz ya da uygun olmayan sonuçlar ortaya düzenlemeden önce Sms_def.mof dosyasının bir kopyasını almanız önerilir.

Sms_def.mof dosyasını düzenlemek için Mofman.exe başlatın, Dosya menüsünden  ' ı tıklatın ve Sms_def.mof için gidin.Mofman.exe mof sınıfları "Sınıf listesi" başlığı altındaki sol bölmede görüntüler. Her sınıf yanında ya da bir kırmızı veya yeşil simgesi vardır. Bu simge sınıfı olup olmadığını gösterir (yeşil) envanter toplaması için etkin ya da (kırmızı) devre dışı.

Bir sınıf veya örnek rapor durumunu değiştirmek için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın:

  • Sınıf veya bildirilen veya devre dışı bırakılmış istediğiniz örneğini çift tıklatın. Bunu yaptığınızda, simgenin rengi değişir.
  • Yukarıdaki 'Sınıf listesi' çerçeve raporu seçeneğini tıklatın. Bunu yaptığınızda, sınıf yanındaki simgeyi rengini değiştirir.Bildirilen istediğiniz herhangi bir örneği çift tıklatın.
  • Düzen menüsünden sınıf ' ı tıklatın [NULL]'i ya da Rapor tümRapor yok veya raporu: Win32 Class Name. Bir sınıfın tüm örneklerini etkinleştirmek için <a0></a0>, Düzen menüsünden Özellikler ' i tıklatın ve sonra Raporu tümü ' nü tıklatın. Bu menü komutu örneği özeldir.

 3 - Inventory acilmazsa agent datayi sccm'e gondermez. Query lerde agentlarin sccm'e gonderdigi ve sccm'in SQL DB'ye yazdigi satirlari getirir.

 Client settings mantigi ise; ne kadar guncel data istiyorsaniz araligi o kadar ufak tutmalisiniz (Network yukunu goze alarak) 

 
Gönderildi : 31/08/2012 17:23

(@niyaziaygun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Elinize sağlık. Makale tadında bir cevap aldım teşekkürler:)

 
Gönderildi : 02/09/2012 02:54

Paylaş: