Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

SCCM üzerinde gelişmiş zaman planlaması olan Advertisement yaratmak.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
323 Görüntüleme
(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 Şirketimizin yürüttüğü enerji tasarrufu çalışması kapsamında her akşam PC lerimizi SCCM aracılığı ile kapatmayı planlıyoruz. Fakat yaptığımız testler sonucunda SCCM ile bu iş için oluşturduğumuz advertisementları sabahları expire etmek zorunda kaldık. Aksi halde mesai başladığı zamanda kullanıcıların PC lerinin kapatılması için uyarılar çıkıyor.


 


Mevcut durumda akşam saat 21:00 da başlayıp, sabah saat 08:00 da expire olacak şekilde bir advertisement oluşturduk. Fakat SCCM advertisementlerı üzerinde schedule mekanizması, bu settingle hergün aynı saatlerde başlayıp aynı saatlerde expire olacak bir yapıyı desteklemiyor. Sonuç olarak aynı advertisementı hergün yeniden ayarlamak zorunda kalıyoruz.


Bu işlemi SCCM üzerinde otomatize etmenin bir yöntemi var mıdır? Yada SCCM e entegre olarak çalışan dah gelişmiş bir scheduling tool da işe yarayabilir.


 Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..


 


 

 
Gönderildi : 17/08/2011 14:45

(@erdemgulhan)
Gönderiler: 17
Eminent Member
 

Merhabalar,


Benzer bir durumla bende karşılaşmıştım. SCCMde kısıtlı schedule ve expire seçenekleri benim içinde yeterince esnek değildi. Çözüm için farklı bir yol izledim.


C# ile ufak bir sleep uygulaması yazdım. Uygulama sccm ile her gece çalıştırılıyor,  ilk olarak saate bakıp çalışma saatleri içinde olup olmadığını kontrol ediyor, sonrasında pc nin idle time ına bakıp 30dk boyunca kullanıcı aktivitesi olmadığını doğruluyor en sonunda da sleep/hibernate komutunu çalıştırıyor. Böylece advertisement ı gündüz alıp çalıştıran pclerde aslında çalışmamış oluyor. Pek şık bir çözüm olmasada hergün advertisementlarla uğraşmaktan kurtadığını söyleyebilir.


isterseniz uygulamayı paylaşabilirim.

 
Gönderildi : 19/08/2011 20:56

(@TanerOner)
Gönderiler: 8
Active Member
 

Merhaba,


SCCM, Bahsettiğiniz şekilde bir hizmet sunmuyor malesef, İstediğiniz işlemi gerçekleştirmek için SCCM ile entegre çalışan bir uygulama kullanmanız gerekiyor, Bunun için aşağıdaki linki incelmenizi kesinlikle tavsiye ederim.


http://blogs.msdn.com/b/see/archive/2010/12/02/1e-s-nightwatchman-and-system-center-configuration-manager-2007-r3-advanced-power-management.aspx


 


Ayrıca şunu da ifade etmekte fayda var. SCCM ile yapılan kurulumlarda (acil olanlar hariç) gün içinde kurulum yapmak çok tavsiye edilen bir şey değil, hele windows update yapıyorsanız gün içinde kurulum yapmayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.


Bu sebepten dolayı geceleri makineleri kapatmak yerine minumum enerji ile çalışmalarını sağlamak best practice lere daha uygun bir yaklaşım tarzı olur. SCCM 2007 R3 ile gelen Power Management özelliğini kullanarak makinelerinizi  istediğiniz saatler arasında minumum enerji ile çalışır vaziyete tutabilirsiniz böylece kurulum ihtiyaçlarınızı da geceleri halledebilirsiniz.Aşağıdaki linki incelemeniz de fayda var.


http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff977046.aspx


 


Saygılarımla,


 

 
Gönderildi : 22/08/2011 15:10

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Taner,


Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.


Esasen, Nightwatchman kurumumuzda aktif olarak uzun yıllardır kullanılan bir uygulama, fakat çok uluslu kurum yapımız sebebiyle tüm toolların yönetimi maalesef bizim elimizde değil.Komut satırından çalışan scriptler aracılığı ile de istediğimiz sonuç tam olarak elde edilemiyor. 1E firmasının SMSNomad, NWM ve Wake Up gibi gerçekten müthiş işe yarayan ürünleri var aslında. Fakat gerek lokal contactlarının olmaması, gerekse bizim firma yapımız gereği bu ürünleri tam işlevli kullanmak mümkün olmuyor.


SCCM R3 Power Management opsiyonlarını 2012 ortalarından itibaren aktif kullanmaya başlayacağız. Bu işlem için Windows 7 upgrade projemizin başlamasını bekliyoruz.


Umarım SCCM 2012 ile birlikte daha gelişmiş scheduling mekanizmaları gelir.


İyi çalışmalar.


 

 
Gönderildi : 24/08/2011 12:47

Paylaş: