Forum

sms' ten sccm' e si...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sms' ten sccm' e side by side geçiş

8 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
362 Görüntüleme
(@BatuhanCetin)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Test ortamımda sms ten sccm e geçiş senaryolarını inceliyorum, TechNet kütüphanesinden gidiyorum ama anlayamadığım bir konu var. Şimdi In place upgrade basit, site'ları yukarıdan aşağıya doğru sırayla upgrade ediyoruz. Side by side geçişte yeni bir sccm kurup central sms site ını attach ediyoruz, replikasyon bitince eski sms sitesini ortamdan kaldırıyoruz, boundaryleri falan ayarlıyoruz.


Takıldığım nokta side by side senaryosunda centralın altındaki primary ve secondary site lar nasıl oluyor? Central siteyi yaptıktan sonra aşağıya doğru her primary site için önce sccm kurup, sms'e attach edip replikasyonu bekleyip sonra eskisini kaldırıp, yeni siteyi parenta mı attach ediyoruz? Yoksa side by side şeklinde centralı upgrade ettikten sonra diğerlerini in-place mi yapıyoruz?


Biraz karışık oldu galiba ama cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/11/2009 14:33

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba Batuhan,

central upgrade ettikten sonra in-place yapmıyorsun.

her primary ve secondary için yeni bir sccm kurup devam etmelisin. ikinci side by side dışında söylediklerin doğrudur. izleyeceğin yol bu şekilde.

 
Gönderildi : 11/11/2009 00:03

(@BatuhanCetin)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler Buğra hocam, birkaç yerden daha araştırdım, bugün test uygulamasını yapacağım inşallah.


Peki bir sorum daha olacak. Makalelere göre side by side yükseltmenin sebebi hiyerarşiyi revize edebilmek veya yeni makineler kullanabilmek. Technet teki ifadeye göre:


  • Better suited to upgrade sites when new hardware will be used.

  • Easier to revise the existing SMS 2003 site hierarchy.

  • Allow you to rearrange sites and clients within the site hierarchy.

    Burada anlatılan gerçek hayatta uygulama olarak ne olabilir? Sitelerin boundarylerinin değiştirilmesi veya clientların assign oldukları sitenin değiştirilebilmesi gibi mi? Yani sormak istediğim üretim ortamında side by side yapmanın teorik yazılandan başka özel bir amacı var mıdır? Genelde hangi durumlarda side by side uygulanır?
  •  
    Gönderildi : 11/11/2009 12:25

    (@bugrakeskin)
    Gönderiler: 5088
    Illustrious Member
     

    Sadece configmgr değil ,genel olarak side by side ın in-place den farkı veya esas gerekçesi de diyebiliriz, varolan hiyerarşiyi korumaktır.

    SCCM ı büyük işletmeler kullanır ve risk değerlenirmesi yapılır. Dolayısıyla in-place direk kafadan olacak şeyler değil. Bizde side by side kullanırız genelde.

    Yeni hardware, boundary ve site ın değiştirilmesi sebepleride doğabilir ancak genel olarak hiyerarşiyi revize etmektir.

     
    Gönderildi : 11/11/2009 23:15

    (@BatuhanCetin)
    Gönderiler: 113
    Estimable Member
    Konu başlatıcı
     

    Teşekkürler hocam cevaplarınız için. Şimdi ESX üzerinde side by side deniyorum. SCCM'de öğrenilmesi gereken çok fazla şey var. Çalışmaya devam 🙂

     
    Gönderildi : 12/11/2009 13:45

    (@BatuhanCetin)
    Gönderiler: 113
    Estimable Member
    Konu başlatıcı
     

    Tekrar selamlar, yeni sorularımla karşınızdayım 🙂


    Hemen konuya gireyim:


    1- Anladığım kadarıyla secondary siteleri direk olarak SCCM e attach etmenin yolu yok. O zaman secondary sunucudan siteyi silip yeniden SCCM cd sinden kurup yeni SCCM central'a bağlayacağım. Peki buradaki ayarları kaybetmek istemiyorsam ne yapacağım? Yeni bir makineye SCCM secondary kurup bunu verileri replike etmek için SMS secondarysine bağlamam mümkün değil. Secondary deki tüm ayarları yeniden mi yapmak gerekiyor? Bunun bir kısayolu var mı?


    2- Central için şu yolu izledim. Önce yeni SCCM 1 kurup eski SMS centralı buna child olarak attach ettim. SMS'e assign edilmiş clientları SMS konsolu üzerinden yeni SCCM 1'e assign ettim. Daha sonra SMS Secondary siteyi silip SCCM secondary site kurdum ve SCCM 1 'e child yaptım.


    Şimdi sorun şu ki benim eski SMS imdeki veriler yeni SCCM central'a replike olmamış oldu. Bir şekilde eski SMS i yeni SCCM 1 in parentı yapmam lazım ki replikasyon olsun. Bunun için eski SMS'i SCCM e yükseltip (SCCM 2 diyelim), SCCM 1'i child yapayım diyorum ama bu sefer ortada iki adet primary olacak ve iki adet SQL veritabanı olacak. Bu iki adet primary arasında replikasyonu nasıl sağlayacağım? Birbirine attach edebilyor muyum?

     
    Gönderildi : 12/11/2009 19:19

    (@bugrakeskin)
    Gönderiler: 5088
    Illustrious Member
     

    Merhaba

    kusura bakma senin postu atlamışım 🙁

    sms den side by side ile sccm 2007 ye upgrade makalesi yazmaya başladım. Oldukça yararlı olacağını düşünüyorum zira sende ön ayak oldun.

    Secondary site ların upgrade ine geçmedim henüz. Ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak yazıyorum ama ben biran önce öğrenmek istiyorum diyorsan altta ki makalede sana yardımcı olacaktır

    http://myitforum.com/cs2/blogs/socal/archive/2007/12/17/how-to-upgrade-sms-2003-to-configmgr.aspx

     
    Gönderildi : 15/11/2009 02:48

    (@BatuhanCetin)
    Gönderiler: 113
    Estimable Member
    Konu başlatıcı
     

    Önemli değil hocam 🙂


    Bu yukarıda verdiğiniz de dahil olmak üzere o kadar çok makale okudum ki son 2 hafta içerisinde inanamazsınız. Fakat sorun şurada, makalelerin hepsinde anlatılan metodlarda mutlaka bir yerde eski SMS makinesini in-place upgrade yapıyor. Benim aklıma yatmayan da bu konu. Genel olarak diğer ürünlerde side by side upgrade amacı iki sistemi aynı anda çalıştırmaktır. Yani SCCM kurayım bir grup production clientta test edeyim, bir yandan testimi yapıncaya kadar SMS sistemim normal çalışmaya devam etsin. Fakat dediğim gibi anlatılan makalelerin hepsinde SMS sunucularını bir noktadan sonra SCCM'e upgrade ediyor ve ortamda SMS makine kalmıyor. Ben mi side by side ın anlamını bilmiyorum yoksa ortada yanlış birşeyler mi var 🙂


    Şu ana kadar okuduğum tek bir makalede benim dediğim anlamda side by side geçiş anlatmış, gerçekten denedim ve ortamda hem eski SMS makineleriniz isterseniz bozulmadan kalabiliyor, hem de istediğiniz boundaryler için SCCM 'e geçebiliyorsunuz. Makale şu:


    http://blogcastrepository.com/blogs/kim_oppalfenss_systems_management_ideas/archive/2008/03/17/how-to-transition-from-sms-2003-to-sccm-2007-notes-from-the-field-tips-tricks.aspx


    Sizin makaleyi de sabırsızlıkla bekliyorum

     
    Gönderildi : 16/11/2009 20:00

    Paylaş: