Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

DPM Senkronizasyon

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
298 Görüntüleme
(@ArdaTAN)
Gönderiler: 76
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba


DPM 2007 ile disk tabanlı bir backup alındığında örneğin bir file server ,burada klasörlerin bir kopyasını alarak kendi üzerindeki disklerde tutuyor.senkronizasyon işleminin mantığı benim anladığım belirlediğimiz zamanlarda gidip file serverdaki klasörleri kontrol ederek değişiklikleri kendi üzerine mi alıyor yani verileri mi eşitliyor.Yoksa başka bir görevimi var yani senk. başka bir olaymı?Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

 
Gönderildi : 07/08/2009 14:33

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


Kural ilk oluşturulduğu zaman mevcut datanın hepsini yedekler ve geri yukleme noktası (recovery point) oluşturur. Recovery point noktalarını kuralı oluştururken sıklık süresini belirtebiliriz.


Belirlemiş olduğumuz zaman dilimleri arasında (recovery point haricinde) hangi dosyada değişiklik varsa ilgili dosyayı tekrar yedekler.


 


 

 
Gönderildi : 08/08/2009 01:56

(@ArdaTAN)
Gönderiler: 76
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Peki fatih bey system state için senkronizasyon süresi giremiyoruz expres full bakcup a göre belirleniyor ve o süreye kadar veri kaybı olması mümkün o zaman ve neden express full backup devreye giriyor onun mantığınıda pek anlayamadım zaten ilk replicada datanın tümünü alıp recovery point oluşturuyor sonraki senkronizasyonlardada bir nevi incremantel yaparak değişiklikleri alıyor eşitliyor.Ama system state neden yapıyı full bakcup üzerine oturtmuşlar bana anlamsız geldi.

 
Gönderildi : 08/08/2009 03:41

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

🙁  anlamadım...

 
Gönderildi : 11/08/2009 03:00

Paylaş: