Forum

Uygun fiyatli Stora...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Uygun fiyatli Storage Seçimi?

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
516 Görüntüleme
(@bahattinarici)
Gönderiler: 73
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba.


 sanallaştırma için kullanacağımız bir storage ürünü araştırıyorum. Fakat ibm ve hp'de fiyatlar disksiz hali ile bile çok yükseklerde kalıyor. sadece cihaz 3000-5000$ lardan başlıyor ki? bunun üzerine kart, disk takıldığı zaman inanılmaz değerlere çıkıyor. ibm, hp yada farklı markalarda sanallaştırma üzerinde kullanabileceğimiz daha ekonomik storage ürünleri neler olabilir. yada sunucu sistemi üzerine kendimiz mi yapmamız daha mantıklı. yani anakart, cpu, ram, raid, işletim sistemi gibi öğeleri kendimiz de toplayabir miyiz? openfiler, freenas, open-e gibi işletim sistemi olabilir. bağlantımız iscsi, fc, scsi yapsak daha uygun maliyetlere gelir mi?

 
Gönderildi : 25/02/2009 14:06

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33008
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba ;

 

Hyper-V laptop üzerinde bile çalışıyor bu yatırımın amacı neden ? yani gerçek sistemleri deneyecekseniz ayrı tabi yani deneme sonrasında kullanım .

Bunun için yani HP tarafında piramit bilgisayar'dan Fatma hanım ile görüşün size yardımcı olacaktır .

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/02/2009 15:22

(@firatozturk)
Gönderiler: 29
Eminent Member
 

Merhaba ,


 


Eğer sanallaştırmayı ileri seviyede kullanmayı düşünmüyorsanız içinde yeterli disk alanı olan basit bir sunucu ile işe başlayabilirsiniz.


Bahsettiğim ileri seviyede ise bir disk sistemine ihtiyacınız olacak, bu klasik cluster yapıda bir sunucu (sanallaştırma sunucusu) gittiğinde sisteminizin gitmemesine yardımcı olacaktır. Bu seviyede ayakta kalırlık isteniyorsa bahsettiğiniz rakamların biraz üzerinde (10.000 dolar altı) IBM, HP, EMC marka veri depolama sistemi alıp sadece iSCSI kullanarak (FC olunca HBA , ikiden fazla sunucu olursa birde FC switch gibi ek maliyet geliyor) yüksek ayakta kalır sanal ortam kurabilirsiniz. Sanallaştırma çözümü olarak VMware, Hyper-V, Xen kullanılabilir.


Eğer veri depolama olmadan tek bir sunucu üzerinde yeterli sunucu iç diski kapasitesi sağlarsanız, yukarıda bahsettiğim sanallaştırma çözümleri çok ucuza gelecektir. Projelendirmesinde bulunduğum pek çok büyük kurum, kritik olmayan sistemlerini bu şekilde çalıştırıyor. https://www.vmware.com/tryvmware/?p=vi3&lp=1  adresinden ücretsiz indirip 60 gün boyunca fonksiyonalite testi yapabilirsiniz.


Ben kendi laptopımda VMware Workstation ile aynı anda Windows 2003 (AD), Windows 2003(Exchange) ve Windows XP calistirabiliyorum. Tabii daha sağlam bir PC olsaydı performansım daha iyi olurdu ama demo gibi ortamlarda gayet yeterli oluyor. Ayrıca openfiler ile iSCSI altyapı kurup VMware'in Vmotion ozelliğinide demo yapabiliyoruz


Iyi calismalar

 
Gönderildi : 09/03/2009 05:34

Paylaş: